01/10/2024 01/10/2024 Στον Ιερό Ναό της Παναχράντου στη Χώρα Μυκόνου, όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Παναγίας Γοργοεπηκόου, από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους, τελέστηκε εχθές Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’ με την συμμετοχή ευσεβών Μυκονίων και παραθεριζόντων, μεταξύ των οποίων ο διατελέσας Δήμαρχος κ. Κουκάς, ο Υπολημενάρχης Μυκόνου και Αξιωματικός του...
01 Οκτωβρίου, 2024 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2024 - 11:11

Η Εορτή της Παναγίας Γοργοεπηκόου στη Μύκονο

Διαδώστε:
Η Εορτή της Παναγίας Γοργοεπηκόου στη Μύκονο

Στον Ιερό Ναό της Παναχράντου στη Χώρα Μυκόνου, όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Παναγίας Γοργοεπηκόου, από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους, τελέστηκε εχθές Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’ με την συμμετοχή ευσεβών Μυκονίων και παραθεριζόντων, μεταξύ των οποίων ο διατελέσας Δήμαρχος κ. Κουκάς, ο Υπολημενάρχης Μυκόνου και Αξιωματικός του Λ.Σ..

Τον θείο λόγο κήρυξε ο θεολόγος κ. Λάμπρος Παγούνης αναφερθείς στη διδασκαλία του Αγίου Μεθοδίου Επισκόπου Πατάρων περί του προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού Πρωτ. Βασίλειο Τζανιδάκη, τους επιτρόπους και τους ιεροψάλτες καθώς και τον ομιλητή, ιδιαιτέρως δε τον φιλευσεβη Μυκόνιο συντοπίτη Δημήτριο Ασημομύτη, για τη, μερίμνη του οποίου, μεταφορά προ πενταετίας της εικόνος στην Μύκονο και τους εκκλησιασθέντες για την συνευχητική παρουσία τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων