08/09/2024 08/09/2024 Στο Καθολικό της τιμωμένης στο Γενέσιο της Θεοτόκου Ιεράς Μονής Βρύσης Σίφνου τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής και όλων των Εφημερίων της νήσου και τη συνευχητική παρουσία της Δημάρχου Σίφνου και Αντιδημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικών...
08 Σεπτεμβρίου, 2024 - 18:00

Η Ιερά Μονή Βρύσης Σίφνου εόρτασε το Γενέσιο της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Η Ιερά Μονή Βρύσης Σίφνου εόρτασε το Γενέσιο της Θεοτόκου

Στο Καθολικό της τιμωμένης στο Γενέσιο της Θεοτόκου Ιεράς Μονής Βρύσης Σίφνου τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής και όλων των Εφημερίων της νήσου και τη συνευχητική παρουσία της Δημάρχου Σίφνου και Αντιδημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου του Συνδέσμου Σιφνίων και πολλών πιστών, Σιφνίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στην διήγηση της Γενέσεως της Θεοτόκου από το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου και τόνισε ότι μαζί με τη Θεοτόκο γεννήθηκε μια νέα ζωή για την ανθρωπότητα, γι’ αυτό και ο Υμνογράφος προσφυώς Την ονομάζει «Ρίζα της Ζωής»!

Επεσήμανε δε την αγάπη και την ευλάβεια των πιστών προς το Πρόσωπό Της, η οποία εκδηλώνεται με την αφιέρωση στη Χάρη Της πλήθους Ιερών Μονών, Ναών και Παρεκκλησίων, το κανδήλι των οποίων διατηρούν άσβεστο, παρακαλώντας Την να προστατεύει την Πατρίδα μας, την οικογένεια, τα παιδιά μας, τον κόσμο ολόκληρο.

Τέλος, ευχήθηκε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς «καλή χρονιά» και στους πιστούς «καλό φθινόπωρο».

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τους ύμνους της οποίας απέδωσε χορός Σιφνίων και Αθηναίων ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ.Γεωργίου Καμαριάρη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε με εγκαρδίους και επαινετικούς λόγους για την επιμέλεια και φροντίδα της Ιεράς Μονής τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Ιωαννίκιο Λαμπρινό, χειροθέτησε Οικονόμο τον Πρεσβύτερο Απόστολο Φραγκιά, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Άνω Πεταλίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων