12/12/2022 12/12/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στο κατάφυτο θέρετρο των Χρούσσων της Σύρου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και την παρουσία πολλών πιστών, ενοριτών και προσκυνητών. Στο κήρυγμά του μίλησε περί της αγάπης των Αγίων προς το Θεό και τον άνθρωπο...
12 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 14:52

Η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος τιμήθηκε στα Χρούσσα της Σύρου

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος τιμήθηκε στα Χρούσσα της Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στο κατάφυτο θέρετρο των Χρούσσων της Σύρου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και την παρουσία πολλών πιστών, ενοριτών και προσκυνητών.

Στο κήρυγμά του μίλησε περί της αγάπης των Αγίων προς το Θεό και τον άνθρωπο και επεσήμανε ότι ο Κύριος, ως αντάλλαγμα της θυσιαστικής αυτής προσφοράς τους, καθιστά Αγγέλους συλλειτουργούς τους, όπως στην περίπτωση του Αγίου Σπυρίδωνος, και τους αντιπροσφέρει το χάρισμα της θαυματουργίας, ως απόδειξη της ενοικούσης εντός αυτών χάριτος του Αγίου Πνεύματος, όπως ακριβώς αποδείχθηκε κατά το διάλογο του Αγίου με τη θυγατέρα του, για την απόδοση της δικαιοσύνης σε αδίκως κατηγορηθέντα.

Τους προέτρεψε, τέλος, να παραμένουν πιστοί στην Αγία Ορθόδοξη Πίστη, έχοντας ως παράδειγμα τους αγώνες του Αγίου Σπυρίδωνα κατά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο.

     

 

Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων