01/05/2019 01/05/2019 Αμεσως μετά την άφιξη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ το μεσημέρι στη Φολέγανδρο, στην προβλήτα του μικρού λιμανιού του νησιού η Εικόνα της Παναγίας της επιλεγομένης «Μαγιάτισσας», η οποία επί διήμερον «φιλοξενείται» από όλα τα σπίτια της Φολεγάνδρου, «επιβιβάσθηκε» στο πλοίο «Aqua Jewel”, περιήλθε όλους τους χώρους του και κατέληξε στη γέφυρα του πλοίου, όπου...
01 Μαΐου, 2019 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2019 - 12:53

Η Παναγία “Επιβάτης” στο Aqua Jewel

Διαδώστε:
Η Παναγία “Επιβάτης” στο Aqua Jewel

Αμεσως μετά την άφιξη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ το μεσημέρι στη Φολέγανδρο, στην προβλήτα του μικρού λιμανιού του νησιού η Εικόνα της Παναγίας της επιλεγομένης «Μαγιάτισσας», η οποία επί διήμερον «φιλοξενείται» από όλα τα σπίτια της Φολεγάνδρου, «επιβιβάσθηκε» στο πλοίο «Aqua Jewel”, περιήλθε όλους τους χώρους του και κατέληξε στη γέφυρα του πλοίου, όπου την κατησπάσθη συγκινημένος ο Ερμουπολίτης Πλοίαρχος κ. Πέτρος Ψωμάς και όλο το πλήρωμα.

Ακολούθως, το πλοίο έκανε τον περίπλου της Φολεγάνδρου, ενώ τα συνοδεύοντα αυτό πλοιάρια με πυροτεχνήματα και κροτίδες εξέφραζαν την τιμή, την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό των Φολεγανδρίων προς τη Θεοτόκο, η οποία πριν τρεις αιώνες διέσωσε το νησί από επιδρομή πειρατών, που λυμαίνονταν τότε τα νησιά και τις ακτές του Αιγαίου. Μετά την επιστροφή της στο λιμάνι της Φολεγάνδρου,η Εικόνα της Παναγίας της «Μαγιάτισσας» θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου, στο Καραβοστάσι, όπου θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, και εν συνέχεια η ιερά Εικόνα θα συνεχίσει τις «επισκέψεις» στα σπίτια των Φολεγανδρίων, κατά το τοπικό έθιμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων