22/06/2024 22/06/2024 Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β‘ τέλεσε χθες τα Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου, τιμώμενου επ’ ονόματι των Αγίων Πάντων, το οποίο ανήγειρε Επιχειρηματίας της Ερμουπόλεως στη μνήμη της προ τριετίας και σε νεαρά ηλικία θανούσης συζύγου του, με τη συμμετοχή των Εφημερίων Αγίων Αναργύρων Μάννα και Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμουπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών. Στη σύντομη...
22 Ιουνίου, 2024 - 13:08
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2024 - 12:01

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου των Αγίων Πάντων τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Παρεκκλησίου των Αγίων Πάντων τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β‘ τέλεσε χθες τα Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου, τιμώμενου επ’ ονόματι των Αγίων Πάντων, το οποίο ανήγειρε Επιχειρηματίας της Ερμουπόλεως στη μνήμη της προ τριετίας και σε νεαρά ηλικία θανούσης συζύγου του, με τη συμμετοχή των Εφημερίων Αγίων Αναργύρων Μάννα και Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμουπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού συνεχάρη τον κτίτορα για τη φιλάγιο αυτή πρωτοβουλία του και ευχήθηκε για την αιώνια ανάπαυση της αείμνηστου συζύγου του στη μνήμη του Θεού, κάλεσε τους παρισταμένους να μην απομακρύνονται από την Εκκλησία, αλλά να προσεύχονται και να συμμετέχουν στη Μυστηριακή Της ζωή.

Εξ αφορμής δε της ιδρύσεως ενός ακόμη Αγίου Θυσιαστηρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωροθεος Β’ τόνισε ότι από την συμμετοχή μας στην Αγία Τράπεζα αρυόμεθα δύναμη και κουράγιο, για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της καθημερινότητας!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων