20/08/2024 20/08/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεσονησίου Φλώρινας, την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024, στον οποίο φυλάσσεται η εικόνα της Θεοτόκου της Λάλογλης. Καθιερώθηκε, πλέον, η σύναξη της Θεοτόκου της Λάλογλης να εορτάζεται κάθε χρόνο στα «τριήμερά» της, στις 17 Αυγούστου. Ο κ....
20 Αυγούστου, 2024 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2024 - 11:44

Καθιέρωση εορτής σύναξης της Θεοτόκου της Λάλογλης

Διαδώστε:
Καθιέρωση εορτής σύναξης της Θεοτόκου της Λάλογλης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεσονησίου Φλώρινας, την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024, στον οποίο φυλάσσεται η εικόνα της Θεοτόκου της Λάλογλης.

Καθιερώθηκε, πλέον, η σύναξη της Θεοτόκου της Λάλογλης να εορτάζεται κάθε χρόνο στα «τριήμερά» της, στις 17 Αυγούστου.

Ο κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, Πρωτοψάλτης και Φιλόλογος, συνέγραψε απολυτίκιο για τη συγκεκριμένη εικόνα, το οποίο για πρώτη φορά εψάλη κατά τη Θεία Λειτουργία, έμπροσθεν της ιεράς εικόνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων