17/11/2023 18/11/2023 «Ευλογημένος από τον Θεό» για το μεγάλο δώρο της Αρχιερωσύνης δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος μιλώντας στην εκπομπή «Ραδιοεφημερίδα» του True Story Radio με την Αναστασία Κοτζακόλιου, ενόψει της ενθρόνισης του που θα τελεστεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Φλώρινα. «Αισθάνομαι πνευματική ευθύνη...
17 Νοεμβρίου, 2023 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2023 - 13:25

Ο νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης Ειρηναίος για το έργο που αναλαμβάνει ενόψει της ενθρόνισης

Διαδώστε:
Ο νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης Ειρηναίος για το έργο που αναλαμβάνει ενόψει της ενθρόνισης

«Ευλογημένος από τον Θεό» για το μεγάλο δώρο της Αρχιερωσύνης δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος μιλώντας στην εκπομπή «Ραδιοεφημερίδα» του True Story Radio με την Αναστασία Κοτζακόλιου, ενόψει της ενθρόνισης του που θα τελεστεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Φλώρινα.

«Αισθάνομαι πνευματική ευθύνη για τις ψυχές των ανθρώπων για τις οποίες θα έχω ευθύνη και αισθάνομαι ασφάλεια επειδή εκεί που πάω θα έχω τον Μητροπολίτη Θεόκλητο», επισήμανε και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Η Εκκλησία της Ελλάδος με στέλνει στη Φλώρινα για να υπηρετήσω τους ανθρώπους. Άρα η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή, η καρδιά μου θα είνοαι ορθάνοιχτη και με όσες δυνάμεις έχω θα επικοινωνώ με τον κάθε άνθρωπο».

Επίσης ο νέος Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας αναφέρθηκε στην περιοχή λέγοντας ότι έχει μια πολύ καλή ποιότητα νέων ανθρώπων, βάζοντας ως προτεραιότητα και τη συνεργασία με τους νέους, εξαίροντας το έργο του Πανεπιστημίου και πόσο συμβάλει στην καλλιέργεια ενός τόπου.

Ακόμη, μίλησε με συγκίνηση για την τελευταία Θεία Λειτουργία που τέλεσε στην Αλεξανδρούπολη, λέγοντας πως ήταν δύσκολο συναισθηματικά, αλλά έχει «ευθύνη και ωριμότητα» για την αποστολή του και την ευθύνη του απέναντι στους ανθρώπους.

(Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων