02/04/2024 02/04/2024 Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος κατά την ποιμαντική διακονία του το διάστημα Τρίτη 26 Μαρτίου έως την Κυριακή 31 Μαρτίου, πραγματοποίησε πολλαπλές επισκέψεις σε πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες. Παρακάτω το πρόγραμμα ποιμαντικής διακονίας: • Τρίτη 26/3 • – Παρέστη σε συνάντηση εργασίας υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Αμανατίδη, τον Αντιπεριφεριάρχη Φλώρινας...
02 Απριλίου, 2024 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2024 - 15:42

Ποιμαντική διακονία Μητροπολίτη Φλωρίνης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ποιμαντική διακονία Μητροπολίτη Φλωρίνης (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος κατά την ποιμαντική διακονία του το διάστημα Τρίτη 26 Μαρτίου έως την Κυριακή 31 Μαρτίου, πραγματοποίησε πολλαπλές επισκέψεις σε πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες.

Παρακάτω το πρόγραμμα ποιμαντικής διακονίας:

• Τρίτη 26/3 •

– Παρέστη σε συνάντηση εργασίας υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Αμανατίδη, τον Αντιπεριφεριάρχη Φλώρινας κ. Αθανάσιο Τάσκα και θεσμικά πρόσωπα της Περιφέρειας σχετικά με ζητήματα που αφορούν στην τοπική μας Εκκλησία.

• Τετάρτη 27/3 •

– Δέχτηκε την επίσκεψη του Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Κωνσταντάκου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού (Γ´ ΣΣ/NRDC-GR) Αντιστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη, τον Διοικητή της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού Κοζάνης Ταξίαρχο Κοσμά Καλμανίδη και τον Διοικητή του 1ου Συντάγματος Πεζικού Φλώρινας Συνταγματάρχη Στέφανο Δοξάκη.

– Δέχτηκε τις επισκέψεις πιστών και φορέων στο Γραφείο Μητροπολίτη στην Πτολεμαΐδα.

– Δέχτηκε την επίσκεψη της Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πτολεμαΐδας κα. Αλεξάνδρα Τσιτσιντά.

– Τέλεσε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας. Κατά την ακολουθία έψαλλαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων Κατερίνης και Πτολεμαΐδας.

• Πέμπτη 28/3 

– Επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη στην έδρα της Μητροπόλεως, την Κορυτσά της Αλβανίας, ο οποίος ενθέρμως υποδέχτηκε τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του.

• Παρασκευή 29/ 3 

– Δέχτηκε την επίσκεψη του Συλλόγου Ποντίων Λεβαίας Αμυνταίου.

– Τέλεσε τους Β´ Χαιρετισμούς στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πτολεμαΐδας.

• Σάββατο 30/3 

– Τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίων Παντελεήμονος και Ευβούλης Αμυνταίου. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, δέχτηκε στην Ιερά Μονή την επίσκεψη του κατηχητικού σχολείου παιδιών δημοτικού του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής Πτολεμαΐδας.

 

• Κυριακή 31/3 (Β´ Νηστειών – Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά) 

Τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Υπατίου Αντίγονου Αυμνταίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε σε αναγνώστες τρεις νέους.

 

Απόγευμα:

Χοροστάτησε και ομίλησε στον Β´ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων