15/04/2024 15/04/2024 Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος κατά την ποιμαντική διακονία του το διάστημα Δευτέρα 8 Απριλίου έως την Κυριακή 14 Απριλίου, πραγματοποίησε πολλαπλές επισκέψεις σε πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες. Ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Αθήνα, όπου πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο και πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες, με...
15 Απριλίου, 2024 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2024 - 12:55

Ποιμαντική διακονία Μητροπολίτη Φλωρίνης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ποιμαντική διακονία Μητροπολίτη Φλωρίνης (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος κατά την ποιμαντική διακονία του το διάστημα Δευτέρα 8 Απριλίου έως την Κυριακή 14 Απριλίου, πραγματοποίησε πολλαπλές επισκέψεις σε πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες.

Ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Αθήνα, όπου πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο και πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες, με σκοπό την προώθηση θεμάτων που αφορούν στην Ιερά Μητρόπολη.

Παρακάτω το πρόγραμμα ποιμαντικής διακονίας:

• Παρασκευή 12/4 •

Δέχτηκε την επίσκεψη του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας Αστυνομικού Διευθυντή Γεωργιάδη Παναγιώτη.

Απόγευμα:

Τέλεσε τη Δ´ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου της κοινότητας Αγίου Αθανασίου Πέλλας.

• Σάββατο 13/4 •

Δέχτηκε την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

• Κυριακή 14/4 •

– Χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μήνα Εμπορίου Εορδαίας.

– Παρέστη στην ετήσια «Χρηστίδειο Τελετή» 2024, που διοργάνωσε ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας «Αριστοτέλης», και πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία με θέμα «Εκκλησία και Παιδεία ώρα μηδέν» και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα. Στην εκδήλωση, που αποτελεί ημέρα των Γραμμάτων και της Παιδείας, τιμήθηκαν οι πρωτεύσαντες μαθητές του σχολικού έτους 2022-2023. Στην εκδήλωση παρέστη, επίσης, ο Γέροντας Μητροπολίτης πρ. Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Απόγευμα:

Χοροστάτησε στον Ε´ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Φλώρινας, με ομιλητή τον αρχιμ. κ. Κύριλλο Τακίδη, με θέμα «Ο Ησυχασμός». Στον εσπερινό παρέστη συμπροσευχόμενος ο Γέροντας Μητροπολίτης πρ. Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων