24/09/2019 24/09/2019 Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση και τάξη και με την παρουσία Ιερού Κλήρου και πολλών ευσεβών χριστιανών, εορτάσθηκε η ανάμνηση της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης των Κυθήρων και του θαύματος της θεραπείας του παραλύτου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. Στην Αρχιερατική Περιφέρεια Διρφύων πανηγύρισε η γυναικεία Ιερά Μονή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης Πάλιουρα,...
24 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2019 - 16:03

Εορτασμοί για την Παναγία την Μυρτιδιώτισα στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Διαδώστε:
Εορτασμοί για την Παναγία την Μυρτιδιώτισα στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση και τάξη και με την παρουσία Ιερού Κλήρου και πολλών ευσεβών χριστιανών, εορτάσθηκε η ανάμνηση της ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης των Κυθήρων και του θαύματος της θεραπείας του παραλύτου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

Στην Αρχιερατική Περιφέρεια Διρφύων πανηγύρισε η γυναικεία Ιερά Μονή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης Πάλιουρα, η οποία είναι το νεότερο Μοναστήρι της Τοπικής μας Εκκλησίας, αφού ιδρύθηκε 2006.

Στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, την παραμονή, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, τους Οικονόμους Ιωάννη Κεσεντζή-Εφημέριο της Ενορίας Καθενών και Φώτιο Πάσχο-Εφημέριο της Ενορίας Τριάδας και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, διδάσκοντας τους πολυπληθείς προσκυνητές ότι η Θεοτόκος είναι η κλίμακα που ενώνει τον άνθρωπο με τον Θεό και κατορθώνουν την ανάβαση όσοι άνθρωποι αγωνίζονται πνευματικά.

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και λειτούργησε στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, όπου φυλάσσεται αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας “Μυρτιδιωτίσσης”, το οποίο αφιέρωσαν οι εν Χαλκίδι Κυθηραίοι και Βατικιώτες (κάτοικοι σημερινής Νεάπολης) το 1902.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι Ιερείς της Ενορίας, Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας-Γραμματέας της Ι. Μητροπόλεως, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Ηλίας Αγιαννίτης και Χαράλαμπος Ταραμίγκος και ο Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος, ενώ συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία πολλοί πιστοί Ενορίτες και απόγονοι των αφιερωτών του ιερού εικονίσματος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ομίλησε επίκαιρα, αναφέροντας ότι η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η πηγή της χαράς, αφού δι’ αυτής ήλθε στον κόσμο ο Ιησούς Χριστός, και η πηγή των θαυμάτων, εφόσον η Παναγία βρίσκεται όπου δεσπόζει ο Χριστός.

Η Ιερά Πανήγυρις ολοκληρώθηκε με λιτανεία του ιερού εικονίσματος της Θεοτόκου πέριξ του Ι. Ναού.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και ο Λαμπαδάριος κ. Δήμος Τσίμπος πλαισιωμένοι από χορωδίες μαθητών τους, ενώ όλες οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7 fm).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων