06/07/2024 06/07/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, τις Νεανικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου από τις 2 έως και τις 9 Ιουλίου φιλοξενούνται κορίτσια που έχουν τελειώσει την Ε΄ και την Στ΄ τάξεις Δημοτικού, με αρχηγό την Εκπαιδευτικό κ. Ματίνα Βαρκάδου-Κουβαρά. Το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου,...
06 Ιουλίου, 2024 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2024 - 16:47

Εορτή λήξης Α΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Διαδώστε:
Εορτή λήξης Α΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, τις Νεανικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου από τις 2 έως και τις 9 Ιουλίου φιλοξενούνται κορίτσια που έχουν τελειώσει την Ε΄ και την Στ΄ τάξεις Δημοτικού, με αρχηγό την Εκπαιδευτικό κ. Ματίνα Βαρκάδου-Κουβαρά.

Το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, Κληρικών συνεργατών των Κατασκηνώσεων και των γονέων των κατασκηνωτριών, πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης της κατασκηνωτικής αυτής περιόδου, η οποία είναι αφιερωμένη στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο, με την ευκαιρία συμπληρώσεως εκατό ετών παρουσίας του στη Εύβοια και έχει την γενική ονομασία «Στον κήπο των αρετών».

Κάθε ομάδα είχε και το όνομα μιας αρετής, όπως ταπείνωση, ευγνωμοσύνη, υπομονή, πίστη, ελπίδα, απλότητα, χαρά, ελεημοσύνη, μετάνοια, συγχώρεση, καλοσύνη, ειρήνη. Αφού, με αυτές τις αρετές προετοιμαζόμαστε για έναν άλλον κήπο, που μας περιμένει να βρεθούμε εκεί όλοι, δηλαδή τον Παράδεισο.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά το τέλος της γιορτής, επαίνεσε την αρχηγό κ. Ματίνα, για το ήθος, την πνευματικότητα και το έργο της, καθώς και όλα τα στελέχη για τη διακονία τους, ενώ ευχαρίστησε όλους εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι, επώνυμα ή ανώνυμα, ενισχύουν και συντρέχουν αυτό το έργο προσφοράς στη νεολαία, στο οποίο οι κατασκηνωτές και οι κατασκηνώτριες συμμετέχουν εντελώς δωρεάν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων