27/10/2024 27/10/2024 Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024, το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ιστιαία και συγκεκριμένα στον Ενοριακό Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου του ομώνυμου χωριού, όπου τέλεσε την εξόδιο ακολουθία της κηδείας του μακαριστού π. Ηλία Κούτρα. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Κληρικοί της Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας και πολλοί χριστιανοί, οι οποίοι προσήλθαν να...
27 Οκτωβρίου, 2024 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2024 - 11:40

Κηδεύτηκε ο Αρχιμανδρίτης Ηλίας Κούτρας

Διαδώστε:
Κηδεύτηκε ο Αρχιμανδρίτης Ηλίας Κούτρας

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024, το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ιστιαία και συγκεκριμένα στον Ενοριακό Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου του ομώνυμου χωριού, όπου τέλεσε την εξόδιο ακολουθία της κηδείας του μακαριστού π. Ηλία Κούτρα.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Κληρικοί της Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας και πολλοί χριστιανοί, οι οποίοι προσήλθαν να προπέμψουν τον ταπεινό εφημέριο της Κοκκινομηλιάς.

Ο Σεβασμιώτατος, στον επικήδειο λόγο του, αναφέρθηκε στα έργα και τις ημέρες του μακαριστού π. Ηλία, ως μοναχού και έπειτα ως εφημερίου της γενέτειράς του και επεσήμανε ότι όσα εργάσθηκε είχαν ως θεμέλιο την υπακοή και την διάθεση προσφοράς στην υπηρεσία της Εκκλησίας έως τέλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων