19/07/2024 19/07/2024 Την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της τελέσεως της Θείας Ευχαριστίας. Ο Σεβασμιώτατος είχε συλλειτουργούς τους αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού και άγοντα την ονοματική του εορτή, Μεθόδιο Φουντούλη-εφημέριο του Προσκυνηματικού Ι. Ναού Παναγίας...
19 Ιουλίου, 2024 - 11:02

Χαλκίδος Χρυσόστομος: Οι μάρτυρες της Εκκλησίας μας ομολόγησαν τον Τριαδικό Θεό

Διαδώστε:
Χαλκίδος Χρυσόστομος: Οι μάρτυρες της Εκκλησίας μας ομολόγησαν τον Τριαδικό Θεό

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της τελέσεως της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Σεβασμιώτατος είχε συλλειτουργούς τους αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού και άγοντα την ονοματική του εορτή, Μεθόδιο Φουντούλη-εφημέριο του Προσκυνηματικού Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου-εφημερίου του Ενοριακού Ι. Ναού Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, τον πρωτοπρεσβ. Αθανάσιο Τρίκκα-εφημέριο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού, τον οικον. Αναστάσιο Χρήστου-προϊστάμενο του Ενοριακού Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος, τον πρεσβ. Νικόλαο Καλαφάτη-εφημέριο του Ενοριακού Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος και τον αρχιδιάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Επίσης, εκκλησιάσθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, οι αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας-εφημέριος της Ενορίας Αγ. Νεκταρίου Κανήθου Χαλκίδος και Συμεών Ηλιοδρομίτης-προϊστάμενος του Ενοριακού Ι. Ναού αγ. Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε λόγους πνευματικούς, αναφερόμενος αρχικά στην πληθώρα των μαρτύρων της Εκκλησίας μας, που με χαρά και προθυμία υπέμειναν μαρτύρια και ομολόγησαν τον Τριαδικό Θεό. Σε αντίθεση με αυτή την ομολογία, δυστυχώς στην εποχή μας, τόνισε, πως οι άνθρωποι με πολλή ευκολία προτιμούν να βρίσκονται στην πλευρά του “αντιπάλου” κάνοντας κακό και αρνούμενοι την αγάπη λόγω του εγωισμού τους. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά πολλές φορές προβάλλουν τα δικά τους πάθη στους άλλους κατακρίνοντας. Στη συνέχεια, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μέγεθος της αγιοσύνης του Αγίου Αιμιλιανού, που με τη δύναμη της προσευχής συνέτριψε τα είδωλα. Στο τέλος, ευχήθηκε πατρικά στον εορτάζοντα π. Αιμιλιανό Χρήστου, για την ονομαστική του εορτή και τον συνεχάρη για την πρόσφατη ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών του σπουδών με βαθμό άριστα.

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού ιεροκήρυκος αρχιμ. Ειρηναίου Γεωργιάδη, μετά την κοίμηση του οποίου (9.7.2024), στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό αγ. Δημητρίου Χαλκίδος τελείται σαρανταλείτουργο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων