08/09/2024 08/09/2024 Με λαμπρότητα εόρτασε το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2024 η Ιστορική και ένδοξος Νήσος των Σπετσών την Παναγία «Αρμάτα» στον Ιστορικό Ναό Της, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ με την συμμετοχή του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. π. Νεκταρίου Δαρδανού και των Πατέρων της Νήσου. Η Παναγία η Αρμάτα συνδέεται με...
08 Σεπτεμβρίου, 2024 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2024 - 14:46

Στην Παναγία Αρμάτα ο Μητροπολίτης Ύδρας για το Γενέσιο της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Στην Παναγία Αρμάτα ο Μητροπολίτης Ύδρας για το Γενέσιο της Θεοτόκου

Με λαμπρότητα εόρτασε το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2024 η Ιστορική και ένδοξος Νήσος των Σπετσών την Παναγία «Αρμάτα» στον Ιστορικό Ναό Της, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ με την συμμετοχή του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. π. Νεκταρίου Δαρδανού και των Πατέρων της Νήσου.

Η Παναγία η Αρμάτα συνδέεται με την νικηφόρο Ναυμαχία των Σπετσών (8 Σεπτεμβρίου 1822).

Ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον Θ. Λόγον εμπνευσμένα, αναφέρθηκε στην γενναία μορφή του Πυρπολητού Κοσμά Μπαρμπάτση και τόνισε το θυσιαστικό φρόνημα των αγωνιστών – ηρώων της Επαναστάσεως του 1821.

Μετά την Θ. Λειτουργία τελέσθηκε Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση.

Παρέστησαν οι αρχές του τόπου, οι Βουλευτές της περιφερείας, ο Υπαρχηγός του Στόλου και πλήθος πιστών.

Η Δήμαρχος Σπετσών κ. Ευγενία Φραγκιά, το εσπέρας της 7ης Σεπτεμβρίου, υπεδέχθη τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του στο Δημαρχείο της Νήσου και στην συνέχεια ακολούθησε το εξαιρετικό δρώμενο της αναπαράστασης της Ναυμαχίας των Σπετσών στο κεντρικό λιμάνι της Νήσου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων