Ορθόδοξες Προβολές
29 Δεκεμβρίου, 2023

«Άνιμε» – Όταν το ψεύτικο διεκδικεί και καταστρέφει την αληθινή ζωή των παιδιών

Διαδώστε:

Μια καταστροφική συνήθεια, για την οικογένεια και για τα ανήλικα και έφηβα παιδιά, έχει πλέον αποδειχθεί ότι είναι η προβολή κινούμενων σχεδίων, καρτούν με την ονομασία άνιμε.

Τα καρτούν αυτά που έχουν καταφέρει να κερδίσουν χιλιάδες παιδιά και στην Ελλάδα, έχουν ήδη προξενήσει μεγάλα προβλήματα στην ελληνική οικογένεια αφού τα παιδιά που έχουν εθιστεί από αυτά, χαράζουν έναν δρόμο ανατρεπτικό για την ζωή τους.

Οι τάσεις μάλιστα που ακολουθούν αυτά τα παιδιά αποδεικνύουν μια σύγχυση και εγκεφαλικό μπέρδεμα, ενώ μιμούνται ζωές καρτούν που δεν έχουν φύλο, δεν είναι δεμένα με την οικογένεια και πρεσβεύουν απόψεις που θέλουν την γυναίκα να είναι υποδεέστερη, ενώ όταν παρουσιάζουν την ανδρική φιγούρα, πάντα αυτή προκαλεί τον κίνδυνο.

Παρακάτω ολόκληρο το κείμενο που δημοσιεύεται στην pemptousia.gr:

Το ρεπερτόριο της τηλεόρασης, περιλαμβάνει μέσα στα πολλά αχαρακτήριστα και τα γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια άνιμε, (anime).(1) Με περίεργη εξωπραγματική θεματολογία, ζωηρή κίνηση και χαρακτηριστικά πρόσωπα, κατάφεραν να μπουν σχεδόν σε κάθε σπίτι. Οι γονείς εφησυχάζουν νομίζοντας πως το παιδί τους ψυχαγωγείται με καρτούν, αλλά τα άνιμε δεν προορίζονται απλά για να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά ούτε απευθύνονται μόνο σε παιδιά. Η ύλη τους ποικίλει και αφορά θέματα «ώριμα», τρομακτικά, μεταφυσικά, αμφισβητούμενα και πάντα κατασκευασμένα.

Ατίθασα έως και αναιδή αγόρια, τολμηρά-προκλητικά κορίτσια, πολυτελής ζωή, «ιδιαίτερες» παρέες, ρευστότητα φύλου και σεξουαλική πρόκληση, σενάρια ομοφυλοφιλίας, αποκρυφισμός, μαγεία, εικόνες κόλασης, δαιμόνια και εκδίκηση, επιθετικότητα, μάχες, παραμορφωμένες ή υπερβολικά προκλητικές μορφές, όλα αυτά δένουν μέσα στις φανταστικές ιστορίες των άνιμε. (2,3,4)

Είναι κατανοητό πως ο ανώριμος παιδικός και εφηβικός εγκέφαλος δοκιμάζονται. Η εξωπραγματική πρόταση ζωής που παρουσιάζουν κυριολεκτικά αποσυντονίζει τα παιδιά και τους εφήβους. Δημιουργεί στη ψυχή τους ταραχή, φόβο και σύγχυση ανάμεσα στην αλήθεια και στο παραμύθι. Τα παιδιά ζουν και ταυτίζονται με το φανταστικό αλλά υπαρκτό για εκείνα κόσμο, όπου νικά αυτός που επιτίθεται στο κατεστημένο και ακολουθεί τις επιλογές του. Αισχρολογία, παρορμητική σεξουαλικότητα, αμφισβήτηση του εκπαιδευτικού συστήματος, των γονέων, διεκδίκηση και θράσος μέχρι τέλους χαρακτηρίζουν το νέου τύπου αγωνιστή. Το χειρότερο όμως για τα παιδιά είναι πως προοδευτικά, καθώς δεν διαθέτουν κρίση και εμπειρία, δέχονται αυτή την εικονική πραγματικότητα ως αληθινή και μεταβάλλουν το προσωπικό στυλ και την ζωής τους ώστε να ταιριάζει με αυτές τις ανύπαρκτες αλλά καταστροφικές φιγούρες.

Αυτό είναι και ένας από τους στόχους των άνιμε, όπως ομολογούν και οι κατασκευαστές τους: «Οι χαρακτήρες- υποστηρίζουν οι ίδιοι- συνήθως διαθέτουν κάποια σοφά και δυνατά χαρακτηριστικά που μπορούν να χρησιμεύσουν ως μαθήματα ζωής για τους θεατές. Οι δημιουργοί φροντίζουν σχεδόν πάντα να περιλαμβάνουν αληθινές συζητήσεις για τη φιλία, τον πόνο, τη δικαιοσύνη, την αγάπη, τον σεβασμό, την ελπίδα και την ευτυχία».

Τα άνιμε λοιπόν- κατά ομολογία τους- φιλοδοξούν να δώσουν μαθήματα ζωής και να δημιουργήσουν πρότυπα. Αυτά δυστυχώς δεν είναι καθόλου σύμφωνα με το συμφέρον των παιδιών. Τα εισάγουν σε άκαιρες και ανάρμοστες σεξουαλικές πρακτικές, διασπούν τη σχέση εμπιστοσύνης του παιδιού με το σχολείο και την οικογένεια, παραποιούν την χριστιανική θρησκευτική πίστη εισάγοντας ιδεολογήματα ξένα προς την Ελληνορθόδοξη παιδεία. Τα παιδιά εύκολα ενθουσιάζονται από τα εξωτερικά στοιχεία, τα εντυπωσιακά γραφικά, τα χρώματα και τη κίνηση ενώ βολεύονται με τα μηνύματα της ατομικής κυριαρχίας, της ανεύθυνης σεξουαλικής ικανοποίησης, της επιβολής στους άλλους.

Παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια από τα «αποφθέγματα» των άνιμε που προβάλλονται από τους λάτρεις τους ως λόγια σοφίας. (5)

Ο ώριμος ενήλικας κατανοεί τα ασαφή, και διφορούμενα μηνύματα. Βλέπει τις παγίδες. Συμβουλές ακατανόητες και πλανεμένες, που τροφοδοτούν τον εγωισμό, την αμετανοησία, και τη σκληρότητα. Ψεύτικα ανύπαρκτα ανθρώπινα μοντέλα σε λανθασμένους ρόλους από την αρχή μέχρι το τέλος. Αποπροσανατολίζουν πνευματικά και καταστρέφουν τις προσωπικότητες των παιδιών. Νομίζουμε πως τους αξίζει κάτι καλύτερο από το να παρασυρθούν και να χάσουν την πνευματική τους υγεία και τις ζωές τους.

________________________

Παραπομπές

  1. https://el.wikipedia.org/wiki/Anime
  2. https://www.youtube.com/watch?v=utDlnzwKqG0&feature=youtu.be
  3. https://gr.pinterest.com/pin/1017743215763734741/
  4. https://www.youtube.com/watch?v=lvAE8s9RkW8
  5. https://www.goalcast.com/anime-quotes/

Από https://mumdadandkids.gr/texnologia/anime

Πηγή: pemptousia.gr

Διαδώστε: