Μέχρι την παγωμένη Αλάσκα εξαπλώνεται η Ορθοδοξία!
Εκεί ανάμεσα στους πάγους και στις πολικές θερμοκρασίες που φτάνουν πολλές φορές τους -50 βαθμούς! δοξάσθηκε η Ορθόδοξη πίστη με τους πιστούς να εορτάζουν πριν από λίγες ημέρες τα Θεοφάνια (σ.σ. σύμφωνα με το ημερολόγιο που τηρεί το Πατριαρχείο Μόσχας).
Οι πιστοί έφτιαξαν ένα Σταυρό από πάγο ο οποίος βρισκόταν στο επίκεντρο ενώ δεν έλιωσε ακόμα και όταν φάνηκαν οι ακτίνες του ηλίου αφού οι θερμοκρασίες εξακολουθούσαν να ήταν πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στα βόρεια το Κλίμα είναι πολικό και η θερμοκρασία πολλές φορές πέφτει κάτω από τους -40°C με τη χαμηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ να είναι – 62!, ενώ το καλοκαίρι η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 10°C.
Η Αλάσκα είναι πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που συνορεύει στα ανατολικά με τον Καναδά, στα δυτικά με τη Ρωσία και βρέχεται από τον Αρκτικό και τον Ειρηνικό ωκεανό. Έχει έκταση 1.723.337 τ.χλμ. και πληθυσμό 737.438 κατοίκους (εκτίμηση 2018).
Η Αλάσκα ανήκε στη Ρωσία έως το 1867, χρονιά κατά την οποία πωλήθηκε στις ΗΠΑ, από τον τσάρο Αλέξανδρο Β΄ έναντι του ποσού των 7.200.000 δολαρίων και το 1959 ανακηρύχθηκε ομόσπονδη πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εξερεύνηση της άρχισε το 1741 από τον Βίτους Μπέρινγκ, για λογαριασμό της Ρωσίας. Τη συνέχισε το 1778 ο Τζέιμς Κουκ και στις αρχές του 19ου αιώνα αποστολές εξερεύνησαν τις ακτές από τον Ειρηνικό ως τον Βόρειο Παγωμένο ωκεανό.
Η συστηματική εξερεύνηση της Αλάσκας και ο αποικισμός της που ακολούθησε οφείλονται κυρίως στους Σιβηριανούς και Αμερικανούς κυνηγούς, οι οποίοι από το 1784 ίδρυσαν εταιρίες για το κυνήγι ζώων και την πώληση γουναρικών.