18/04/2019 18/04/2019 Μια μικρή ελληνορθόδοξη εκκλησία στο Μπάφαλο των ΗΠΑ μπορεί να βοηθήσει στην ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων, αλλά παράλληλα ανασύρει μνήμες που όλοι θέλουν να ξεχάσουν στη μικρή αυτή κοινότητα της ομογένειας. Το 2001 ξέσπασε φωτιά στην ορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μπάφαλο, που είναι επίσης γοτθικού ρυθμού, προκαλώντας πολύ μεγάλες ζημιές. “Ήταν τραγικό για...
18 Απριλίου, 2019 - 8:16

Η ελληνική εκκλησία στο Μπάφαλο και η Παναγία των Παρισίων

Διαδώστε:
Η ελληνική εκκλησία στο Μπάφαλο και η Παναγία των Παρισίων

Μια μικρή ελληνορθόδοξη εκκλησία στο Μπάφαλο των ΗΠΑ μπορεί να βοηθήσει στην ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων, αλλά παράλληλα ανασύρει μνήμες που όλοι θέλουν να ξεχάσουν στη μικρή αυτή κοινότητα της ομογένειας.

Το 2001 ξέσπασε φωτιά στην ορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μπάφαλο, που είναι επίσης γοτθικού ρυθμού, προκαλώντας πολύ μεγάλες ζημιές.

“Ήταν τραγικό για όλους μας. Υπήρξαν παντού φθορές από τον καπνό, τα παράθυρα ήταν σπασμένα. Επομένως, η Εκκλησία έπρεπε να ξαναχτιστεί με μια έννοια από το υπόγειο προς τα πάνω “, δηλώνει ο Ιερέας  Χρήστος Χριστάκης.

Στο ναό πλέον φιγουράρει ένα βιτρώ με την εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ, που τον θεωρούν προστάτη των πυροσβεστών. Αυτή η αγιογραφία προστέθηκε μετά τη φωτιά και απεικονίζει τον Μέγα Στρατηλάτη να σβήνει τις φλόγες από τον ναό.

Ο πατήρ Χρήστος εξηγεί ότι το έργο ανακατασκευής δεν ήταν καθόλου εύκολο καθώς “όλες αυτές οι εκκλησίες που είναι παλιές έχουν στοιχεία και λεπτομέρειες που χρειάζονται κόπο να αποκατασταθούν”

“Αλλά αν υπάρχει θέληση, και με τη βοήθεια του Θεού όλα γίνονται” τονίζει, εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα θα αποκατασταθεί και Παναγία των Παρισίων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων