Ορθόδοξες Προβολές
12 Ιανουαρίου, 2021

«Η στεναχώρια είναι η μεγαλύτερη αρρώστια»

Διαδώστε:

Με την προτροπή να έχουμε εμπιστοσύνη στην αγάπη και την πρόνοια του Θεού, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ, Γέροντας Γαβριήλ, μετά τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου χθες (11/1/2021), μίλησε για την στεναχώρια, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Οσίου Δαυίδ και του Αγίου Ιακώβου (Τσαλίκη), ότι είναι η μεγαλύτερη αρρώστια.

«Μη στεναχωρείσθε! Έχετε εμπιστοσύνη στην αγάπη και την πρόνοια του Θεού! Ο Θεός δεν θα μας αφήσει, δεν μας άφησε ποτέ. Η Χάρις του Θεού πάντα ενεργεί. Με τον ίδιο τρόπο ενήργησε και στο θαύμα με τα ψωμιά, με την προσευχή του εορταζομένου, σήμερα, Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και στο θαύμα με το λάδι, με την προσευχή του Αγίου Ιακώβου», τόνισε ο Γέροντας Γαβριήλ, στο κήρυγμά του, περιγράφοντας αυτά τα συγκλονιστικά θαύματα.

Απηύθυνε, δε, λόγο παρηγορίας και ενίσχυσης στο ποίμνιο, λέγοντας:
«Σ’ αυτές τις εποχές που ζούμε, με τις τόσες δυσκολίες, τους τόσους προβληματισμούς, ας έχουμε παράδειγμα στη ζωή μας, αυτή την ακλόνητη εμπιστοσύνη των Αγίων και των Δικαίων ανθρώπων στην Πρόνοια του Θεού. Εν παντί θλιβόμενοι, αλλ’ ου στενοχωρούμενοι, απορούμενοι, αλλ’ ουκ εξαπορούμενοι…», είπε ο Γέροντας, προσθέτοντας: «Είμαστε σε κάποια ταλαιπωρία, αλλά ποτέ δεν θα απογοητευόμεθα. Θα λυπούμεθα, αλλά δεν θα στεναχωρούμεθα. Διότι, όπως έλεγε ο Άγιος Ιάκωβος, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Οσίου Δαυίδ: «Η στενοχώρια είναι η μεγαλύτερη αρρώστια».
Την ελπίδα μας και την εμπιστοσύνη μας στον Θεό. Κι Εκείνος θα μας αναλάβει και θα είναι βοηθός και σκεπαστής σε όλες τις ημέρες της ζωής μας!».

(Απόσπασμα από το κήρυγμα του Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ, Γέροντος Γαβριήλ, μετά τη Θεία Λειτουργία, που μεταδόθηκε διαδικτυακώς από το Καθολικό της Μονής την 11/1/2021).

Διαδώστε: