12/01/2020 12/01/2020 Μια ξεχωριστή οπτική και  ακουστική εμπειρία  στο μακρινό, πλην Ορθόδοξο Μινσκ της Λευκορωσίας  όπου επίκειται ο εορτασμός των Θεοφανείων, έχει λάβει χώρα κατά το πρόσφατο παρελθόν, συνοδευόμενη με ακόμα πιο όμορφους ήχους… Κοπέλες της πόλης αποδίδουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα κάλαντα των Φώτων, στο Ναό της Αγίας Σκέπης. Και το συναρπαστικότερο; Στα...
12 Ιανουαρίου, 2020 - 13:39
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2020 - 13:58

Λευκορωσία: Όταν τα Θεοφάνεια εορτάζονταν με ελληνικούς ήχους

Διαδώστε:
Λευκορωσία: Όταν τα Θεοφάνεια εορτάζονταν με ελληνικούς ήχους

Μια ξεχωριστή οπτική και  ακουστική εμπειρία  στο μακρινό, πλην Ορθόδοξο Μινσκ της Λευκορωσίας  όπου επίκειται ο εορτασμός των Θεοφανείων, έχει λάβει χώρα κατά το πρόσφατο παρελθόν, συνοδευόμενη με ακόμα πιο όμορφους ήχους… Κοπέλες της πόλης αποδίδουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα κάλαντα των Φώτων, στο Ναό της Αγίας Σκέπης. Και το συναρπαστικότερο; Στα Ελληνικά!

Με την ευκαιρία, να σημειώσουμε ότι κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους η εορτή του Δωδεκαημέρου ήταν μόνο μια: τα Άγια Θεοφάνεια, τα οποία και αποτελούν την παλαιότερη Δεσποτική εορτή. Ωστόσο, από τον 4ο αιώνα αρχίζουν και υπάρχουν περιπτώσεις χωριστού εορτασμού των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, σύμφωνα τόσο με τον Μέγα Βασίλειο, όσο και με τον Γρηγόριο τον Θεολόγο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων