01/08/2019 01/08/2019 Ο ποταμός Δνείπερος έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Ρώσους τους Λευκορώσους και τους Ουκρανούς, καθως εκεί έγινε μαζικά η βάπτιση χιλιάδων Ρως μετά από προτροπή του Αγίου Βλαδίμηρου, ο οποίος το 955μΧ ασπάστηκε την ορθόδοξη πίστη και βαφτίστηκε χριστιανός στην Κωνσταντινούπολη. Η εορτή του Αγίου Βλαδίμηρου του Μεγάλου και του Βαπτίσματος των Ρως που τιμάται...
01 Αυγούστου, 2019 - 14:20

Οι βαπτίσεις στα νερά του Δνείπερου

Διαδώστε:
Οι βαπτίσεις στα νερά του Δνείπερου

Ο ποταμός Δνείπερος έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Ρώσους τους Λευκορώσους και τους Ουκρανούς, καθως εκεί έγινε μαζικά η βάπτιση χιλιάδων Ρως μετά από προτροπή του Αγίου Βλαδίμηρου, ο οποίος το 955μΧ ασπάστηκε την ορθόδοξη πίστη και βαφτίστηκε χριστιανός στην Κωνσταντινούπολη.

Η εορτή του Αγίου Βλαδίμηρου του Μεγάλου και του Βαπτίσματος των Ρως που τιμάται στις 28 Ιουλίου, είναι από τις σημαντικότερες της λειτουργικής περιόδου για την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία.

Και παραδοσιακά και στις τρεις αυτές χώρες διοργανώνονται ομαδικές βαπτίσεις πιστών σε δεξαμενές και ποτάμια.

Φέτος εκτιμάται ότι περισσότεροι από 190 άνθρωποι βαπτίστηκαν στον ποταμό Δνείπερο στην Ουκρανία, στον ποταμό Neman στη Λευκορωσία και στον ποταμό Chusovaya Ρωσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων