Ορθόδοξες Προβολές
12 Απριλίου, 2019

Ορθόδοξα παιδικά βιβλία στην αγγλική γλώσσα

Διαδώστε:

Ένας νέος εκδοτικός οίκος,  ο Exaltation Press, δημιουργήθηκε με στόχο την έκδοση περισσοτέρων Ορθοδόξων βιβλίων στην αγγλική γλώσσα.

Όπως γράφει το Orthodox Christianity, η Ορθοδοξία στον αγγλόφωνο κόσμο “παραμένει ένα πολύ μικρό ψάρι σε μια μεγάλη λίμνη”.

Ένας ιερέας στην Βόρεια Αμερική διαπίστωσε ότι υπήρχαν πολλά καλά Ορθόδοξα βιβλία για παιδιά που ήταν διαθέσιμα μόνο σε άλλες γλώσσες. Άρχισε λοιπόν, να έρχεται σε επαφή με εκδότες και να μεταφράζει και να εκδίδει αυτά τα βιβλία, προκειμένου να τα διαθέτει στις αγγλόφωνες ορθόδοξες οικογένειες.

Οι «Γραφές και γιορτές για παιδιά» με όμορφες εικονογραφήσεις είναι μια σειρά τριών βιβλίων σχεδιασμένη να βοηθήσει να εισαγάγει τα παιδιά στα Ευαγγέλια και στη ζωή του Χριστού. Ένα άλλο βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο “Η Ιερή Ιστορία από τον Αδάμ σε Μένα”, που βοηθάει τα παιδιά να γνωρίσουν την ιστορία της Βίβλου, αλλά και να έχουν μια σχετική πληροφόρηση της ιστορίας της Εκκλησίας μέχρι τις σοβιετικές διώξεις και σήμερα.

Τους επόμενους μήνες, το Exaltation Press ελπίζει να δημοσιεύσει ένα βιβλίο προσευχής για παιδιά και μια σειρά βιβλίων για μικρά παιδιά που εξηγούν πράγματα όπως ο Θεός, η διάταξη του Ορθόδοξου ναού, τον κλήρο, την εξομολόγηση, την προσευχή, τη νηστεία και τις μεγάλες γιορτές.

 

Διαδώστε: