20/03/2019 20/03/2019 ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ Ι.Μ.Μ.ΜΕΤΕΩΡΟΥ – Ο Αγιασμός     Ο αγιασμός είναι η ιερή ακολουθία της Εκκλησίας κατά την οποία ευλογείται από τον ιερέα το νερό δια της αναγνώσεως ειδικών ευχών και αγιάζεται με τη δύναμη, την ενέργεια και την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, παραμένοντας αναλλοίωτο στον χρόνο. Έτσι γίνεται πηγή ευλογίας,...
20 Μαρτίου, 2019 - 19:47

ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Ι.Μ.Μ.ΜΕΤΕΩΡΟΥ – Ο Αγιασμός

Διαδώστε:
ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Ι.Μ.Μ.ΜΕΤΕΩΡΟΥ – Ο Αγιασμός

ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ Ι.Μ.Μ.ΜΕΤΕΩΡΟΥ – Ο Αγιασμός

 

 

Ο αγιασμός είναι η ιερή ακολουθία της Εκκλησίας κατά την οποία ευλογείται από τον ιερέα το νερό δια της αναγνώσεως ειδικών ευχών και αγιάζεται με τη δύναμη, την ενέργεια και την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, παραμένοντας αναλλοίωτο στον χρόνο. Έτσι γίνεται πηγή ευλογίας, φωτισμού, αγιασμού, δυνάμεως, υγείας και προκοπής για κάθε πτυχή και έργο του ανθρωπίνου βίου. Γίνεται πηγή προστασίας και διαφυλάξεως από πάσης δαιμονικής επηρείας και ενεργείας, μαγείας και από «πάσης ζηλοφθονίας και οφθαλμών βασκανίας των κακοποιών και πονηρών ανθρώπων».

 

ΠΗΓΗ: agiameteora.net

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων