Παιδεία και Πολιτισμός
05 Σεπτεμβρίου, 2024

Απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας ο νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ

Διαδώστε:

Ο νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, η ανάληψη καθηκόντων του οποίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2024, τυγχάνει απόφοιτος του Πρότυπου Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου –Γυμνασίου Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης».

“Είναι γνωστό ότι πληθώρα αποφοίτων μας υπηρετούν αξίως την Εκκλησία του Χριστού, την εκπαίδευση, την ελληνική κοινωνία, από ποικίλες θέσεις. Ο εν λόγω εκλεκτός απόφοιτός μας, λοιπόν, είναι ο π. Αθανάσιος Γκίκας, ο οποίος έλκει την καταγωγή από το ορεινό χωριό Λυχνός, Υπάτης Φθιώτιδας. Μετά την αποφοίτησή του από την γεραρά Σχολή μας, πραγματοποίησε ανώτατες θεολογικές σπουδές στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία. Ανέπτυξε πλούσια εκπαιδευτική και ποιμαντική δράση, διδάσκοντας εδώ και πολλά χρόνια στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, για να φθάσει σήμερα στην προαναφερθείσα τιμητική εκλογή του“, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πρότυπου Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου –Γυμνασίου Λαμίας.

“Η τροφός Σχολή του νεοεκλεγέντα Κοσμήτορα, σύσσωμη, δηλαδή, η εκπαιδευτική μας κοινότητα,του εύχεται από καρδιάς μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, καθώς και μεσιτείαις του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του οποίου το όνομα φέρει το Σχολείο μας, υγεία και καλή δύναμη στο πολυεύθυνο έργο του, προς δόξαν Θεού!”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: Ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Γκίκας νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ

 

Διαδώστε: