09/06/2019 09/06/2019 Σλοβάκοι αρχαιολόγοι κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε χώρο της παλαιοχριστιανικής κοινότητας στο Κουβέιτ ανακάλυψαν ένα χρυσοχοείο με μεγάλο αριθμό ημιέτοιμων κοσμημάτων. Το χρυσοχοείο χρονολογείται ότι είναι κτίσμα του 8 αιώνα μ.Χ. Ανάμεσα στα εκθέματα είναι ημιπολύτιμες πέτρες, έτοιμα κοσμήματα και μπιζουτιέρες από σπάνιο γυαλί. Οι ανασκαφές γίνονται στο νησί Φαϊλάκα στον Περσικό κόλπο, εκεί όπου...
09 Ιουνίου, 2019 - 22:27

Αρχαιολογικά ευρήματα σε παλαιοχριστιανική κοινότητα στο Κουβέιτ

Διαδώστε:
Αρχαιολογικά ευρήματα σε παλαιοχριστιανική κοινότητα στο Κουβέιτ

Σλοβάκοι αρχαιολόγοι κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε χώρο της παλαιοχριστιανικής κοινότητας στο Κουβέιτ ανακάλυψαν ένα χρυσοχοείο με μεγάλο αριθμό ημιέτοιμων κοσμημάτων.

Το χρυσοχοείο χρονολογείται ότι είναι κτίσμα του 8 αιώνα μ.Χ. Ανάμεσα στα εκθέματα είναι ημιπολύτιμες πέτρες, έτοιμα κοσμήματα και μπιζουτιέρες από σπάνιο γυαλί.

Οι ανασκαφές γίνονται στο νησί Φαϊλάκα στον Περσικό κόλπο, εκεί όπου τον 7ο – 8ο αιώνα ζούσε μια κοινότητα χριστιανών η οποία είχε προσχωρήσει στην αίρεση του νεστοριανισμού. Στην ίδια επίσης περιοχή βρέθηκαν ερείπια από περίπου 140 κτίρια και βοηθητικά χτίσματα.

“Οι κάτοικοι της περιοχής αυτής πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να ήταν ιεραπόστολοι και διέδιδαν τη χριστιανική πίστη στην Ανατολή, την Ινδία και την Κίνα” τόνισε η επικεφαλής των ανασκαφών Καρόλ Πιέτα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων