17/02/2020 17/02/2020 Για τις αλλαγές που σχεδιάζει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα σχολεία, αλλά και για το μάθημα των θρησκευτικών μίλησε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως Ερωτηθείσα σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών, η κ. Κεραμέως τόνισε στο Πρώτο Θέμα ότι “τα Προγράμματα Σπουδών και τα βιβλία θα συμμορφωθούν...
17 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2020 - 8:22

Η υπ. Παιδείας για Θρησκευτικά και απαλλαγή

Διαδώστε:
Η υπ. Παιδείας για Θρησκευτικά και απαλλαγή

Για τις αλλαγές που σχεδιάζει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα σχολεία, αλλά και για το μάθημα των θρησκευτικών μίλησε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως
Ερωτηθείσα σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών, η κ. Κεραμέως τόνισε στο Πρώτο Θέμα ότι “τα Προγράμματα Σπουδών και τα βιβλία θα συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας”
“Δεδομένου ότι πρόκειται για επιστημονικό και παιδαγωγικό ζήτημα, συστήθηκε Ειδική Επιστημονική Επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), η οποία και θα υποβάλει σχετική εισήγηση” τόνισε.
Αναφερόμενη στη διαδικασία απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε:
” Η εγκύκλιος του 2015, που προέβλεπε τη διαδικασία απαλλαγής από το μάθημα, κρίθηκε αντισυνταγματική, αλλά και αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή έχει αναλάβει να εισηγηθεί μια νέα εγκύκλιο, η οποία θα είναι συμβατή με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων