Τρίτη 28 Ιουλίου – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Στη Μεγαλόνησο, κάθε καλοκαίρι, μαζεύονται τα βράδια οι παρέες να κουβεντιάσουν, να διηγηθούν τις ιστορίες τους, να τραγουδήσουν τον έρωτα και την αγάπη με τις μαντινάδες τους! Έτσι και ο Αντώνης Μαρτσάκης, μάς καλεί να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα στη δική του “Βεγγέρα”, την Τρίτη 28 Ιουλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και με τη φωνή του και τους ήχους του βιολιού του να μας ταξιδέψει σε ολόκληρη την Κρήτη!
Μια γιορτή κι ένα μοίρασμα που έχουμε όλοι ανάγκη αυτό το ιδιαίτερο καλοκαίρι!
Μαζί με τον Αντώνη Μαρτσάκη (βιολί, τραγούδι) εμφανίζονται οι σταθεροί συνεργάτες του:
Νίκος Μαρεντάκης (λαούτο)
Κανάκης Κοζωνάκης (λαούτο και τραγούδι)
Χαράλαμπος Πιτροπάκης (ασκομαντούρα, μαντούρα και σητειακό νταουλάκι)
Φραγκίσκος Μπαλτζάκης (ασκομαντούρα και σητειακό νταουλάκι)
Γιάννης Μαρτσάκης (θιαμπόλι, λαούτο)
Ώρα έναρξης: 21:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324
Τιμές εισιτηρίων: 10, 13, 15 ευρώ. Αριθμημένες θέσεις καθήμενων.
Προπώληση: Viva.gr – 11876 | Reload | Wind |Ευριπίδης βιβλιοπωλεία | Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων | Athinorama.gr | Yoleni’s
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 035, 049, 227, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»
Οργάνωση: Μελωδικό Καράβι
Ο Αντώνης Μαρτσάκης, αν και γεννήθηκε στην Αθήνα, επέστρεψε στον Κίσσαμο Χανίων και αφοσιώθηκε στην αυθεντική μουσική και τον τρόπο ζωής του νησιού του. αφού κυκλοφορεί με την κλασική κρητική ανδρική φορεσιά. Ήταν έξι ετών όταν –ζούσε ακόμα στην Αθήνα- χόρεψε τα πρώτα του ζάλα στους κρητικούς χορούς με πρώτο χοροδιδάσκαλο τον Ανδρέα Μαριανάκη, ενώ σε ηλικία εννέα ετών άρχισε να μαθαίνει βιολί, παθιάστηκε μαζί του και έγινε ένας τρόπος ισχυρής έκφρασης. Τα καλοκαίρια που πήγαινε με την οικογένειά του στα Χανιά περνούσε τις διακοπές του κάνοντας μαθήματα με τον σπουδαίο βιολάτορα Μιχάλη Κουνέλη. Λίγο αργότερα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα Καλεργιανά Κισσάμου, ενώ από δώδεκα ετών μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Γιάννη που παίζει λαούτο, άρχισαν τις ζωντανές εμφανίσεις και δημιούργησαν έναν μικρό μύθο γύρω από τα όνομά τους στα κρητικά γλέντια. Η Δόμνα Σαμίου γρήγορα τον εντόπισε και έτσι βρέθηκε 25 ετών να τραγουδάει στο Ηρώδειο ενσαρκώνοντας την ιδανική εικόνα του Κρητικού μουσικού και χορευτή.