06/09/2023 06/09/2023 Σημαντικές ζημιές στις κτηριακές εγκαταστάσεις υπέστη το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου εξαιτίας της κακοκαιρίας της 5ης Σεπτεμβρίου 2023. Δεν σημειώθηκαν ζημίες σε αρχαιότητες της Έκθεσης ούτε στις αποθήκες του Μουσείου. Συγκεκριμένα, προκλήθηκαν ζημιές στις εξής κτηριακές εγκαταστάσεις: Στην ένωση των δύο πτερύγων του Μουσείου της παλιάς (1909) και της νέας (1998- 2003) δημιουργήθηκε χάσμα από...
06 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2023 - 16:19

Κτηριακές ζημιές στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Διαδώστε:
Κτηριακές ζημιές στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Σημαντικές ζημιές στις κτηριακές εγκαταστάσεις υπέστη το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου εξαιτίας της κακοκαιρίας της 5ης Σεπτεμβρίου 2023. Δεν σημειώθηκαν ζημίες σε αρχαιότητες της Έκθεσης ούτε στις αποθήκες του Μουσείου.

Συγκεκριμένα, προκλήθηκαν ζημιές στις εξής κτηριακές εγκαταστάσεις:

Στην ένωση των δύο πτερύγων του Μουσείου της παλιάς (1909) και της νέας (1998- 2003) δημιουργήθηκε χάσμα από το οποίο εισχώρησαν νερά. Τα νερά αυτά προκάλεσαν αποκολλήσεις τμημάτων οροφών, αποκολλήσεις και ρηγματώσεις επιχρισμάτων των τοίχων.

Το αίθριο του Μουσείου συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα υδάτων και έφθασε στο όριο της υπερχείλισης.

Έσπασαν κλαδιά από το μεγάλο πεύκο έξω από το φυλάκιο της αυλής του Μουσείου και συμπαρέσυραν δέσμες ηλεκτρικών καλωδίων.

Στους αρχαιολογικούς χώρους δεν έχει πραγματοποιηθεί συστηματική καταγραφή ακόμη λόγω των προφανών δυσκολιών από τη συνέχιση των καιρικών φαινομένων.

Για την περιοχή της Καρδίτσας και των Τρικάλων η αποτίμηση τυχόν ζημιών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία θα είναι δυνατή μετά την παύση των καιρικών φαινομένων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων