31/08/2020 31/08/2020 “Η Πύλη των Λεόντων και ο Θησαυρός του Ατρέα σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου. Όπως φαίνεται, τα μνημεία που δεσπόζουν στον αργολικό κάμπο από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. δεν επηρεάστηκαν από τη χθεσινή πυρκαγιά. Το Μουσείο Μυκηνών λειτουργεί σήμερα κανονικά και από αύριο θα λειτουργήσει και ο αρχαιολογικός χώρος” αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα...
31 Αυγούστου, 2020 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2020 - 13:01

Μυκήνες: “Άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος”

Διαδώστε:
Μυκήνες: “Άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος”

“Η Πύλη των Λεόντων και ο Θησαυρός του Ατρέα σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου. Όπως φαίνεται, τα μνημεία που δεσπόζουν στον αργολικό κάμπο από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. δεν επηρεάστηκαν από τη χθεσινή πυρκαγιά. Το Μουσείο Μυκηνών λειτουργεί σήμερα κανονικά και από αύριο θα λειτουργήσει και ο αρχαιολογικός χώρος” αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Υπουργείο Πολιτισμού, δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες από την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο χώρος, μετά τη χθεσινή πυρκαγιά.

Οι Φωτογραφίες του υπ. Πολιτισμού

«Η ζημιά ήταν η λιγότερη δυνατή και πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στους υπεύθυνους. Δεν υπήρχαν καθόλου ξερά χόρτα και αυτό ήταν και το σωτήριο για τα μνημεία. Επίσης ήταν σημαντική η αντίδραση της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και των υπευθύνων του αρχαιολογικού χώρου», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που έκανε σήμερα αυτοψία στις Μυκήνες μετά την χθεσινή πυρκαγιά.

Νωρίτερα, στον αρχαιολογικό χώρο προκλήθηκε Σύσκεψη υπό την Υπουργό Πολιτισμού. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Γ. Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου, ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αργολίδας και στελέχη της ΕΦΑ Αργολίδας για την εκτίμηση των ζημιών από την χθεσινή πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων