22/03/2019 22/03/2019 Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βιβλίου του μοναχού Μαξίμου Ιβηρίτου, με θέμα «Ο Αθωνίτης Πατριάρχης του Γένους και Μέγας Εθνοϊερομάρτυρας Άγιος Γρηγόριος Ε’». Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αδελφότητα Δημητσανιτών ”Γρηγόριος Ε’” που είναι βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ ο Πρόεδρός της Αθανάσιος Μαγουλιανίτης απηύθυνε χαιρετισμό και...
22 Μαρτίου, 2019 - 9:05

“Ο Αθωνίτης Πατριάρχης του Γένους Άγιος Γρηγόριος Ε’».

Διαδώστε:
“Ο Αθωνίτης Πατριάρχης του Γένους Άγιος Γρηγόριος Ε’».

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βιβλίου του μοναχού Μαξίμου Ιβηρίτου, με θέμα «Ο Αθωνίτης Πατριάρχης του Γένους και Μέγας Εθνοϊερομάρτυρας Άγιος Γρηγόριος Ε’».

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αδελφότητα Δημητσανιτών ”Γρηγόριος Ε’” που είναι βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ ο Πρόεδρός της Αθανάσιος Μαγουλιανίτης απηύθυνε χαιρετισμό και παρασημοφόρησε τον μοναχό Μάξιμο. Παρέστησαν ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και πολύς κόσμος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο-αφιέρωμα στην Δημητσάνα, την αρχόντισσα του Μωριά και την γενέτειρα έξι αγίων, ενώ για την προσωπικότητα του Αγίου ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε’ αλλά και του συγγραφέα μίλησαν ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Δημήτριος Αναγνωσταράς, ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και νομικός κ. Ηλίας Γιαννικόπουλος, ο φιλόλογος και ιστορικός κ. Σοφοκλής Δημητρακόπουλος και ο συγγραφέας του έργου, μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους.

Την βραδιά άνοιξε με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια το οργανικό συγκρότημα του Γιώργου Δαλιάνη και η χορωδία «Βυζαντινή Κυψέλη» υπό την διεύθυνση του πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Κυριακόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο στις 10 Απριλίου, ημέρα μνήμης του μαρτυρικού Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ίσταται προσευχητικώς προ της κλειστής κεντρικής πύλης του Πατριαρχείου στο Φανάρι, η οποία είναι κλειστή από το 1821, ακριβώς επειδή μαρτύρησε ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’. Ανάβει κερί και εναποθέτει ανοιξιάτικα άνθη, δεόμενος για την πνευματική προκοπή του ποιμνίου του, για την εκτόνωση των εντάσεων και για την επικράτηση ειρήνης στον κόσμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων