16/05/2024 16/05/2024 Στο Διεθνές Πολιτικό Συνέδριο με θέμα: “Η πολιτική ως χώρος έκφρασης των χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα”, που διεξάγεται από 15 – 17 Μαΐου 2024 στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης. Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Διακοινοβουλευτική Ομάδα Ορθοδοξίας, η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και διάφοροι...
16 Μαΐου, 2024 - 14:35

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στο Διεθνές Συνέδριο για τις χριστιανικές αξίες στην Ευρώπη

Διαδώστε:
Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στο Διεθνές Συνέδριο για τις χριστιανικές αξίες στην Ευρώπη

Στο Διεθνές Πολιτικό Συνέδριο με θέμα: “Η πολιτική ως χώρος έκφρασης των χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα”, που διεξάγεται από 15 – 17 Μαΐου 2024 στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης.

Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Διακοινοβουλευτική Ομάδα Ορθοδοξίας, η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και διάφοροι εκκλησιαστικοί φορείς. Συμμετέχουν βουλευτές διαφόρων χωρών και ακαδημαϊκοί δάδκαλοι από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εγχώρια και ευρωπαϊκά.

Ο Κοσμήτορας ανέπτυξε το θέμα: “Οι χριστιανικές αξίες στην πολιτική σφαίρα μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο” τονίζοντας μεταξύ άλλων: “στην Ελλάδα η ορθόδοξη Εκκλησία διεδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη μεταπολιτική εθνική ταυτότητα. Ωστόσο η σύμπραξή της με το κράτος αποδυνάμωσε την πνευματική ακτινοβολία της διδασκαλίας της, καθώς εργαλειοποιήθηκε για εθνικιστικούς λόγους”.

Διαβάστε επίσης: 

Θεσσαλονίκη-Διεθνές Συνέδριο για τις Χριστιανικές αξίες στην Ευρώπη: Υπεγράφη κείμενο έκκλησης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων