14/02/2021 14/02/2021 Πλησιάζοντας η Παγκόσμια ημέρα κατά του Σχολικού εκφοβισμού (6 Μαρτίου) και δεδομένης της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων βίας μέσα και έξω από τη σχολική κοινότητα, οι εκδόσεις Πορφύρα διοργανώνουν τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 6 μ.μ. διαδικτυακή εκδήλωση για το φαινόμενο του bullying στα σχολεία μας και πώς αυτό αντιμετωπίζεται από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στην...
14 Φεβρουαρίου, 2021 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2021 - 21:26

Ο Σχολικός εκφοβισμός και πώς αντιμετωπίζεται

Διαδώστε:
Ο Σχολικός εκφοβισμός και πώς αντιμετωπίζεται

Πλησιάζοντας η Παγκόσμια ημέρα κατά του Σχολικού εκφοβισμού (6 Μαρτίου) και δεδομένης της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων βίας μέσα και έξω από τη σχολική κοινότητα, οι εκδόσεις Πορφύρα διοργανώνουν τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 6 μ.μ. διαδικτυακή εκδήλωση για το φαινόμενο του bullying στα σχολεία μας και πώς αυτό αντιμετωπίζεται από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στην παρέα τέσσερις κυρίες που λειτουργούν καθημερινά μέσα στο σχολικό περιβάλλον, εκφράζουν τις απόψεις τους.

«Ο θυμός είναι κακός σύμβουλος για τους «νταήδες» των πραγματικών σχολείων»

Η Υπ. Δικτύου Σχολικής Διαμεσολάβησης, Βίλμα Μενίκη, η παιδαγωγός, Έλενα Νταβλαμάνου και η ψυχολόγος Μαριάνθη Σπουργίτη συζητούν με τη συγγραφέα του βιβλίου και Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου, Ζαχαρούλα Καραβά, με αφορμή τον «Νταή» ποντικό και κεντρικό ήρωα του βιβλίου.

Θέμα της συνάντησης ο «σχολικός εκφοβισμός», αλλά και τα μυστικά και τα ψέματα που υποθάλπουν τέτοιες συμπεριφορές αλλά και η δύναμη της συνεργασίας και αλληλοβοήθειας που μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Ερωτήματα που θέτουν θέματα προς συζήτηση:
Πρέπει να φοβόμαστε το bullying;
Υπάρχει τρόπος να αντιδράσουμε στον εκφοβισμό χωρίς χτυπήματα;
Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το θυμό, τη ζήλια και τη διάθεση κάποιων να είναι πάντα αρχηγοί;
Ποιός ο ρόλος της Σχολικής Διαμεσολάβησης;

Τη συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων