16/09/2024 16/09/2024 Ο σπουδαίος Έλληνας αρχιμουσικός Βασίλης Τσαμπρόπουλος υπογράφει το soundtrack της σερβικής ταινίας Lazarev Put του Ivan Jovic, η οποία έχει ήδη αποσπάσει κάποια σημαντικά βραβεία σε φεστιβάλ της Ευρώπης και όχι μόνο. Η ταινία πραγματεύεται την αξία της ενδοσκόπησης μέσα από την ιστορία του Λάζαρ. Ο καλλιτέχνης του δρόμου Λάζαρ προσπαθεί να ξεφύγει από το...
16 Σεπτεμβρίου, 2024 - 13:53
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2024 - 14:00

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος υπογράφει το soundtrack της σερβικής ταινίας Lazarev Put

Διαδώστε:
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος υπογράφει το soundtrack της σερβικής ταινίας Lazarev Put

Ο σπουδαίος Έλληνας αρχιμουσικός Βασίλης Τσαμπρόπουλος υπογράφει το soundtrack της σερβικής ταινίας Lazarev Put του Ivan Jovic, η οποία έχει ήδη αποσπάσει κάποια σημαντικά βραβεία σε φεστιβάλ της Ευρώπης και όχι μόνο.

Η ταινία πραγματεύεται την αξία της ενδοσκόπησης μέσα από την ιστορία του Λάζαρ. Ο καλλιτέχνης του δρόμου Λάζαρ προσπαθεί να ξεφύγει από το μυστηριώδες νησί όπου έχει φυλακιστεί από μια ασυνήθιστη γραφειοκρατία που δεν τον αφήνει να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ένα καστ από τους σημαντικοτερυς ηθοποιούς της Σερβίας και των Βαλκανίων εμφανίζονται στο 90 λεπτών σερβικής και ελληνικής παραγωγής φιλμ που γυρίστηκε στο Novi Sad, τη Φολέγανδρο και τη Σαντορίνη.

Ο Ivan Jovic, γνωστός και από την ταινία The Healing, υπογράφει την σκηνοθεσία ενώ η Monja Jovic το σενάριο.

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, έχοντας διανύσει μια μακρά πορεία στον χώρο της κλασικής μουσικής ως σολίστ και μαέστρος αλλά και έχοντας καταγράψει έναν μακρύ καταλογο συνθετικών αριστουργημάτων στη διάσημη ECM Records, αναδεικνύει τα τελευταία χρόνια παράλληλα το φιλοσοφικό του προφίλ που τον συνοδεύει ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια στη Σορβόννη. Ο συνδυασμός της μουσικής δεξιοτεχνίας του με την “θαυμαστή του άνεση να κινείται σε όλο το εύρος της Φιλοσοφίας”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για εκείνον ο κορυφαίος των φιλοσοφικών σπουδών την Ελλάδα και τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, στην παρουσίαση του τελευταίου του βιβλίου “Το Όνομα της Αλήθειας”, απηχείται στο όψιμο συνθετικό του προφίλ, όπως άλλωστε συχνά ο φιλοσοφικός του στοχασμός απηχεί τις μουσικές του καταβολές. Ο σπάνιος συνδυασμός ενός “φιλοσόφου της μουσικής” ή ενός “μουσικού της φιλοσοφίας” μπορεί να γίνει αντιληπτός τόσο στον λόγο όσο και στο μουσικό του έργο. Επιθυμώντας ο σκηνοθέτης της ταινίας Lazarev Put όχι απλώς να ντύσει μουσικά την ταινία αλλά να της αποδώσει μια βαθύτερη διάσταση μέσω της μουσικης που θα συνοδεύει τον πρωταγωνιστή στο υπαρξιακό του ταξίδι μέχρι οι μόνες απαντήσεις που θα μπορούσε να δώσει στα ερωτήματα που θα τον οδηγήσουν στη λύτρωση, είναι μόνο οι αληθινές, για τον λόγο αυτό επέλεξε τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο να αναλάβει το soundtrack.

Σε αυτό μετέχουν επιλεγμένοι μουσικοί της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών αλλά και η κορυφαία Ελληνίδα υμνωδος Νεκταρία Καραντζή ως σολίστ.

Η πρεμιέρα της ταινίας στο Βελιγραδι θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, στην ιστορική αίθουσα του Συνδικάτου MTS Hall που είναι ήδη sold out.

Παραγωγή: Terirem Production. Με τη συμπαραγωγή των: Group M Motion Entertainment, Living Pictures, Viewmster Films. Διεύθυνση φωτογραφίας: Simon Tanšek. Επιμέλεια εικόνας και ήχου: Aleksandar Jaćić. Σκηνογραφία: Željko Piškorić and Mladen Stojanović.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων