16/09/2024 16/09/2024 Στις 12 Σεπτεμβρίου 2024 παρουσιάστηκε από τον Αντιπρύτανη Έρευνας, Καινοτομίας και Διά Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ κ. Χρήστο Καραγιάννη, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Παν/μιου, από κοινού με τους Αντιπρυτάνεις του Α.Π.Θ. κ. Κύρο Υάκινθο και του Ε.Μ.Π. κ. Μάνο Βαρβαρίγο, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων, η έρευνα που...
16 Σεπτεμβρίου, 2024 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2024 - 18:49

Παρουσίαση στη Βουλή σχεδίου για την ανάσχεση του brain drain από τον Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ Χρ. Καραγιάννη

Διαδώστε:
Παρουσίαση στη Βουλή σχεδίου για την ανάσχεση του brain drain από τον Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ Χρ. Καραγιάννη

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2024 παρουσιάστηκε από τον Αντιπρύτανη Έρευνας, Καινοτομίας και Διά Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ κ. Χρήστο Καραγιάννη, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Παν/μιου, από κοινού με τους Αντιπρυτάνεις του Α.Π.Θ. κ. Κύρο Υάκινθο και του Ε.Μ.Π. κ. Μάνο Βαρβαρίγο, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων, η έρευνα που επιτελείται στα κορυφαία Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καραγιάννης είχε την ευκαιρία να παραθέσει συνοπτικά την έρευνα που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέσω του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΚΠΑ “Αρχιμήδης” υποστηρίζεται και συνδέεται με επιχειρήσεις διεθνούς βεληνεκούς, ανακόπτει το brain drain, δίνει κίνητρα σε νέους επιστήμονες τόσο των θετικών όσο και των ανθρωπιστικών σπουδών και ενισχύει οικονομικά τη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καραγιάννης ανέδειξε ζητήματα που ανακύπτουν από το θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά στην απρόσκοπτη τέλεση της ακαδημαϊκής ερευνητικής δραστηριότητας, με στόχο τη βέλτιστη σύνδεσή της με την αγορά και την επιχειρηματικότητα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων