21/04/2020 21/04/2020 Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ανοίγει ψηφιακά παράθυρα επικοινωνίας με τους πολίτες που «μένουν σπίτι». Με τις διαδικτυακές δράσεις του «Όλα στον χρόνο αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» και «Η ποίηση στο σχήμα των πραγμάτων» προσκαλεί σε συμμετοχική δημιουργία δύο ψηφιακών εκθέσεων (ενδεχομένως στο μέλλον και φυσικών) με έργα των διαδικτυακών επισκεπτών του κάθε ηλικίας....
21 Απριλίου, 2020 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2020 - 15:02

Ψηφιακή επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Ψηφιακή επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ανοίγει ψηφιακά παράθυρα επικοινωνίας με τους πολίτες που «μένουν σπίτι». Με τις διαδικτυακές δράσεις του «Όλα στον χρόνο αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» και «Η ποίηση στο σχήμα των πραγμάτων» προσκαλεί σε συμμετοχική δημιουργία δύο ψηφιακών εκθέσεων (ενδεχομένως στο μέλλον και φυσικών) με έργα των διαδικτυακών επισκεπτών του κάθε ηλικίας.

Μέσα από τη δράση «Όλα στον χρόνο αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν», παραφράζοντας τον στίχο τραγουδιού του αείμνηστου θεσσαλονικιού καλλιτέχνη Νίκου Παπάζογλου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες αρχαιοτήτων των συλλογών του, προ(σ)καλώντας τους διαδικτυακούς επισκέπτες του να τις αντιπαραβάλουν με φωτογραφίες σύγχρονων αντικειμένων που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.
Οι φωτογραφίες των επισκεπτών θα παρουσιαστούν σε ψηφιακή έκθεση που θα διοργανώσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου (#amtholataidiamenoun).

Η δράση «Η ποίηση στο σχήμα των πραγμάτων» αποτελεί αναφορά στην τεχνική των καλλιγραμμάτων, που οι απαρχές της ανάγονται στην Ελληνιστική εποχή. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των αρχαιοτήτων αποδίδοντας τη μορφή τους μέσα από τη γραφή ποιημάτων Ελλήνων δημιουργών. Προσκαλεί τους διαδικτυακούς επισκέπτες του να καταθέσουν τα καλλιγράμματα που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι, μεταφέροντας ένα ποίημα ή μια ιστορία που θα επιλέξουν ή θα εμπνευστούν στο σχήμα αντικειμένων που αγαπούν.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει καλλιγράμματα των αρχαιοτήτων του μαζί με καλλιγράμματα των επισκεπτών σε ψηφιακή έκθεση, τη δεύτερη που θα διοργανώσει με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, ενώ το περιεχόμενο της έκθεσης θα εμπλουτίζεται συνεχώς (#amthcalligram).

Η δράση «Διασκεδάζουμε παίζοντας» απευθύνεται στα παιδιά και αφορά σε προτάσεις δημιουργικής δραστηριότητας στο σπίτι με κατασκευές παιχνιδιών και άλλων αντικείμενων με έμπνευση αρχαιότητες του μουσείου (#amthdiaskedazoume).

Τέλος, στο αμέσως επόμενο διάστημα και ανά τακτές ημερομηνίες το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα προσφέρει στο κοινό ελεύθερη online πρόσβαση σε επιλεγμένες εκδόσεις του και σε οπτικοακουστικές παραγωγές του, που αφορούν στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του, καθώς και στους τομείς της συντήρησης αρχαιοτήτων και της αρχαιομετρίας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα και στα social media του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: archaiologia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων