23/02/2022 23/02/2022 Η τρίτη διαδικτυακή ανάγνωση, με θέμα «Οι ελληνικές ηγετικές ομάδες στην αρχή της Επανάστασης: μέσα από τα Απομνημονεύματα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Κανέλλου Δεληγιάννη, του Νικολάου Κασομούλη» με τον ομότιμο καθηγητή Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Πέτρο Πιζάνια, λαμβάνει χώρα σήμερα Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022, στις 19:00. Κάθε Τετάρτη πιάνουμε την αρχή του νήματος από την...
23 Φεβρουαρίου, 2022 - 18:56
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2022 - 18:48

Σήμερα στις 7 η τρίτη συνέχεια του «Εγώ την αλήθεια…»

Διαδώστε:
Σήμερα στις 7 η τρίτη συνέχεια του «Εγώ την αλήθεια…»

Η τρίτη διαδικτυακή ανάγνωση, με θέμα «Οι ελληνικές ηγετικές ομάδες στην αρχή της Επανάστασης: μέσα από τα Απομνημονεύματα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Κανέλλου Δεληγιάννη, του Νικολάου Κασομούλη» με τον ομότιμο καθηγητή Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Πέτρο Πιζάνια, λαμβάνει χώρα σήμερα Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022, στις 19:00.

Κάθε Τετάρτη πιάνουμε την αρχή του νήματος από την Έκθεση «Εγώ την αλήθεια…», που παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής (Βασ. Σοφίας 11 και Σέκερη, Αθήνα), το ακολουθούμε και ταξιδεύουμε στο παρελθόν, γυρίζοντας τις σελίδες των απομνημονευμάτων και γνωρίζοντας από κοντά την Επανάσταση και τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους και της νέας κοινωνίας.

Διακεκριμένοι ιστορικοί και μελετητές «φωτίζουν» έναν απομνημονευματογράφο και το έργο του ή ένα ιδιαίτερο γεγονός μέσα από την ιστόρησή του στα απομνημονεύματα των αγωνιστών.

Συνδεθείτε για μια σύντομη αλλά περιεκτική γνωριμία με γοητευτικές πτυχές της νεοελληνικής ιστορίας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων