02/08/2024 02/08/2024 Την αύξηση στο 30% του ποσοστού των εισακτέων με κατατακτήριες εξετάσεις στις Θεολογικές Σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.   Τον Νοέμβριο του 2023, οι Κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Καθηγητές Εμμανουήλ Δ. Καραγεωργούδης και Χρυσόστομος A. Σταμούλης, υπέβαλαν προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αίτημα...
02 Αυγούστου, 2024 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2024 - 9:34

Θεολογικές Σχολές: Νομοθετική ρύθμιση προβλέπει αύξηση 30% εισακτέων με κατατακτήριες εξετάσεις

Διαδώστε:
Θεολογικές Σχολές: Νομοθετική ρύθμιση προβλέπει αύξηση 30% εισακτέων με κατατακτήριες εξετάσεις

Την αύξηση στο 30% του ποσοστού των εισακτέων με κατατακτήριες εξετάσεις στις Θεολογικές Σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.  

Τον Νοέμβριο του 2023, οι Κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Καθηγητές Εμμανουήλ Δ. Καραγεωργούδης και Χρυσόστομος A. Σταμούλης, υπέβαλαν προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αίτημα αύξησης στο 30% του ποσοστού των εισακτέων με κατατακτήριες εξετάσεις πτυχιούχων άλλων Σχολών στις Θεολογικές Σχολές.

Το Υπουργείο ικανοποίησε το αίτημα των Θεολογικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης με νομοθετική ρύθμιση, η οποία συμπεριελήφθη στο άρθρο 33 του ν. 5128/2024 (ΦΕΚ: 118 Α/30.07.2024).

Οι Θεολογικές Σχολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μοιράζονται από δύο Τμήματα. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα λειτουργούν το Τμήμα Θεολογίας και το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, ενώ στη Θεσσαλονίκη το Τμήμα Θεολογίας και το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων