03/04/2021 03/04/2021 Τρεις εγγραφές στον Εθνικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Κύκλος 2020) ενέκρινε η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO κατόπιν εισήγησης του Δήμου Λευκονοίκου. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Τσιπόπιτα, τα Λευκονοικιάτικα Υφαντά και τον Παραδοσιακό Οφτόν. Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει: Με μεγάλη χαρά ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Λευκονοίκου έχει εγκριθεί από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή...
03 Απριλίου, 2021 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2021 - 13:35

Τρεις εγγραφές στον Εθνικό Κατάλαγο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Διαδώστε:
Τρεις εγγραφές στον Εθνικό Κατάλαγο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Τρεις εγγραφές στον Εθνικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Κύκλος 2020) ενέκρινε η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO κατόπιν εισήγησης του Δήμου Λευκονοίκου. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Τσιπόπιτα, τα Λευκονοικιάτικα Υφαντά και τον Παραδοσιακό Οφτόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Λευκονοίκου έχει εγκριθεί από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υ.Π.Π.Α.Ν., για εγγραφή στον Εθνικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς των εξής:

1)Τσιπόπιτα στην κοινότητα Λευκονοίκου και τα γύρω χωριά της Μεσαορίας, Γύψου, Περιστερωνοπηγή, Μηλιά.
2) Λευκονοικιάτικα Υφαντά.
3) Παραδοσιακό Οφτόν στην κοινότητα Λευκονοίκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων