Τα μοσχομυριστά Σταυροκούλουρα της Καρπάθου
Τα Σταυροκούλουρα της Μεγάλης Εβδομάδας παρασκευάζουν μοναδικά τη Μεγάλη Πέμπτη οι νοικοκυρές στην Όλυμπο και το Διάφανι της βόρειας Καρπάθου.
Χρησιμοποιώντας υλικά όπως ντόπιο αλεύρι, ζυμάρι μπαχαρικά νερό και αλάτι αποτελεί μετά το ψήσιμο τους στον ξυλόφουρνο το χαρακτηριστικό ψωμί των κατοίκων τις μεταπασχαλινές μέρες.
Σήμερα το έθιμο απαιτεί και το βάψιμο των αυγών με χρώματα από λουλούδια και κλαδιά δέντρων. Τα αυγά κατόπιν θα διακοσμήσουν τους “πούλους” και τις αυγούλες που θα κρεμαστόυν στον “κάτσουνα” που βρίσκουμε στην οροφή του Ολυμπίτικου σπιτιού.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
Πηγή ertnews (Σύνταξη: Αριστείδης Μιαούλης, Κάμερα: Γιάννης Πρεάρης)
Φωτογραφία από olivemagazine.gr
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.