24/06/2024 24/06/2024 Στο Μεσαιωνικό χωριό της Καλαμωτής στα Μαστιχοχώρια της Χίου, το έθιμο του Άη Γιάννη Φανιστή διαδραματίζεται από τα πολύ παλιά χρόνια. Κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου, παραμονή του Άη Γιάννη οι οικογένειες έκαιγαν τα μαγιάτικα στεφάνια στα γραφικά σοκάκια του χωριού και όλοι πηδούσαν πάνω από τη φωτιά. Στις μέρες μας το έθιμο διοργανώνεται από...
24 Ιουνίου, 2024 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2024 - 13:45

Το έθιμο του Άη Γιάννη Φανιστή στο Μεσαιωνικό χωριό της Καλαμωτής, στα Μαστιχοχώρια της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Το έθιμο του Άη Γιάννη Φανιστή στο Μεσαιωνικό χωριό της Καλαμωτής, στα Μαστιχοχώρια της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στο Μεσαιωνικό χωριό της Καλαμωτής στα Μαστιχοχώρια της Χίου, το έθιμο του Άη Γιάννη Φανιστή διαδραματίζεται από τα πολύ παλιά χρόνια. Κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου, παραμονή του Άη Γιάννη οι οικογένειες έκαιγαν τα μαγιάτικα στεφάνια στα γραφικά σοκάκια του χωριού και όλοι πηδούσαν πάνω από τη φωτιά.

Στις μέρες μας το έθιμο διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού στην κεντρική πλατεία, όπου μαζεύεται πλήθος κόσμου σε μία ατμοσφαιρική βραδιά με έντονους συμβολισμούς. Οι μεγαλύτεροι μαθαίνουν στους μικρότερους το έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

 

Konstantinos Mil. Anagnostou
Photographer & Cinematographer

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων