17/05/2024 17/05/2024 Τη λύπη και την αγανάκτισή το για το γεγονός ότι οι αρχές της Πρίστινα απαγόρευσαν την είσοδο του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου και τη μετάβασή του στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Αγίων Αποστόλων στο Πετς, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.  Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, ο οποίος στα μέσα...
17 Μαΐου, 2024 - 21:07
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2024 - 21:23

Ανησυχία στη Μόσχα για τις ενέργειες της Πρίστινα εναντίον της Σερβικής Εκκλησίας

Διαδώστε:
Ανησυχία στη Μόσχα για τις ενέργειες της Πρίστινα εναντίον της Σερβικής Εκκλησίας

Τη λύπη και την αγανάκτισή το για το γεγονός ότι οι αρχές της Πρίστινα απαγόρευσαν την είσοδο του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου και τη μετάβασή του στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Αγίων Αποστόλων στο Πετς, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. 

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, ο οποίος στα μέσα Μαρτίου είχε συναντηθεί στη Μόσχα με τον Σέρβο Πατριάρχη, θεωρεί την ενέργεια αυτή ως μια εχθρική πράξη απέναντι στην Εκκλησία του Αγίου Σάββα με την οποία αγνοείται η μεγάλη πνευματική κληρονομιά των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.

“Συναγερμός και ανησυχία στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προκαλούν επίσης οι ειδήσεις για τις ολοένα και πιο δύσκολες συνθήκες επιβίωσης του σερβικού πληθυσμού του Κοσσυφοπεδίου και τα Μετόχια, η βίαιη πίεση στους ανυπεράσπιστους αδελφούς μας από τις δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος στην Πρίστινα, καθώς και οι νέες απειλές που δεσπόζουν πάνω από τα αρχαία ιερά της Σερβικής Ορθοδοξίας”, σημειώνει στην επιστολή του προς τον Πατριάρχη Σερβίας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο κ.κ. Κύριλλος εύχετα τέλος όπως ο Αναστάς Κύριος συνεχίζει να ενδυναμωνει τον αγώνα του Σερβικού λαού για την επιβίωση της Ορθοδξίας στην παλαιότερη σερβική γη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων