11/10/2024 11/10/2024 Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ εξέφρασε, μέσω απαντητικής επιστολής, την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή του προς τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο για την επιστολή αλληλεγγύης με αφορμή τον πόλεμο στο Λίβανο. Η επιστολή αυτή ήταν απάντηση στην επιστολή αλληλεγγύης που είχε λάβει ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιωάννης Ι’ από τον Μακαριώτατο...
11 Οκτωβρίου, 2024 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2024 - 19:02

Απαντητική επιστολή του Πατριάρχη Αντιοχείας προς τον Πατριάρχη Μόσχας: «Έλαβα την επιστολή σας με ιδιαίτερη εκτίμηση σχετικά με την κλιμάκωση των γεγονότων στον Λίβανο»

Διαδώστε:
Απαντητική επιστολή του Πατριάρχη Αντιοχείας προς τον Πατριάρχη Μόσχας: «Έλαβα την επιστολή σας με ιδιαίτερη εκτίμηση σχετικά με την κλιμάκωση των γεγονότων στον Λίβανο»

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ εξέφρασε, μέσω απαντητικής επιστολής, την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή του προς τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο για την επιστολή αλληλεγγύης με αφορμή τον πόλεμο στο Λίβανο.

Η επιστολή αυτή ήταν απάντηση στην επιστολή αλληλεγγύης που είχε λάβει ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιωάννης Ι’ από τον Μακαριώτατο κ.κ. Κύριλλο μετά την στρατιωτική κλιμάκωση στον Λίβανο.

Στην απαντητική του επιστολή, ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης έγραψε:

«Έλαβα με βαθιά συγκίνηση και εκτίμηση την επιστολή σας αλληλεγγύης, στην οποία εκφράσατε την καρδιακή σας συμπαράσταση και την ειλικρίνεια των συναισθημάτων σας μετά τα πρόσφατα γεγονότα που πλήττουν την Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα τον Λίβανο. Σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενή σας διάθεση και προσεύχομαι μαζί σας στον Χριστό, τον Πατέρα των Φώτων, να εγκαθιδρύσει την ειρήνη Του στις καρδιές μας, να παρηγορήσει όλους και να ελεήσει τις ψυχές. Επιπλέον, προσεύχομαι για την ειρήνη στη δική σας περιοχή, ζητώντας από τον Κύριο της Ειρήνης να κατασβήσει τη φωτιά του πολέμου, που θύματά του είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Δημιουργού τους.
Είθε ο Θεός να διαφυλάξει τον ρωσικό λαό και την Ρωσική Εκκλησία και να καθοδηγήσει την δεξιά σας ενόσω ποιμαίνετε αυτήν, φωτιζόμενοι από το Φως του Αγίου Του Ευαγγελίου».

Διαβάστε ακόμη: Πατριάρχης Αντιοχείας: «Προσευχόμαστε για την ειρήνη στον Λίβανο» – Σειρά επαφών με Μητροπολίτες εν μέσω της κλιμάκωσης των επιθέσεων του Ισραήλ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων