Πατριαρχεία
20 Αυγούστου, 2024

Επικοινωνία Πατριαρχών Αντιοχείας και Ιεροσολύμων με επίκεντρο την ενίσχυση του διαλόγου

Διαδώστε:

Η σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου με όλες τις Χριστιανικές Εκκλησίες βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι Μακαριώτατοι Πατριάρχες Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ και Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας υπογράμμισε την ανάγκη της προώθησης και της ενίσχυσης του διαλόγου σε μια εποχή που κυριαρχεί η λογική της σύγκρουσης και της έντονης διαμάχης.

Επίσης τονίστηκε η σημασία της οικοδόμησης της γέφυρας επικοινωνίας με άλλες Εκκλησίες του Χριστιανικού κόσμου μέσω οργάνων, διασκέψεων και αντιπροσωπευτικών συμβουλίων σε μια δύσκολη εποχή που χώρες και κοινωνίες τείνουν να αντικαταστήσουν τη λογική του διαλόγου με τη λογική της σύγκρουσης.

Ακόμη οι δύο Προκαθήμενοι συζήτησαν για τη σημασία του ρόλου που διαδραματίζουν οι Εκκλησίες της Αντιόχειας και των Ιεροσολύμων στη διατήρηση της Xριστιανικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμπαράσταση Πατριάρχη Αλεξανδρείας στους Πατριάρχες Αντιοχείας και Ιεροσολύμων

Η χριστιανική μαρτυρία στη Μέση Ανατολή – Τηλεφωνική επικοινωνία Πατριαρχών Αλεξανδρείας Θεοδώρου και Αντιοχείας Ιωάννου

(Φωτογραφία αρχείου)

Διαδώστε: