Πατριαρχεία
25 Μαρτίου, 2021

Φόρος τιμής στο 1821 από τα Πατριαρχεία Μόσχας και Σερβίας

Διαδώστε:

Με δοξολογία στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Συμεών του Μυροβλύτη τιμά το Πατριαρχείο Σερβίας τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
Τα συγχαρητήριά του για την μεγάλη αυτή επέτειο εξέφρασε στο Έλληνα Πρέσβη στο Βελιγράδι, Γιώργο Διακοφωτάκη ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν χθες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου η συνάντηση κινήθηκε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη Ελληνικής Δημοκρατίας προς τη χώρα του, ενώ ο Έλληνας Πρέσβης τον συνεχάρη για την εκλογή του.


Την Επανάσταση του 1821 και όσους θυσιάστηκαν σε αυτή θα τιμήσει με Δοξολογία που θα τελεστεί την 25η Μαρτίου, στη Μονή Ντονσκόι, το Πατριαρχείο της Μόσχας, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της.
Κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου στην Δοξολογία θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Μόσχας, θα παραστεί και η Πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα Αικατερίνη Νασίκα καθώς και Έλληνες και Ρώσοι διπλωμάτες.

Διαδώστε: