26/09/2024 26/09/2024 Στην Αστόρια του Κουίνς της Νέας Υόρκης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε χθες, 25 Σεπτεμβρίου 2024, το Ελληνοαμερικανικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Αστόριας, τελώντας Αγιασμός για να ευλογήσει τη νέα σχολική χρονιά. Ο Σεβασμιώτατος ξεκίνησε την ημέρα του επισκεπτόμενος το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία...
26 Σεπτεμβρίου, 2024 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2024 - 16:32

Αγιασμοί από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο για τη νέα σχολική χρονιά

Διαδώστε:
Αγιασμοί από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο για τη νέα σχολική χρονιά

Στην Αστόρια του Κουίνς της Νέας Υόρκης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε χθες, 25 Σεπτεμβρίου 2024, το Ελληνοαμερικανικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Αστόριας, τελώντας Αγιασμός για να ευλογήσει τη νέα σχολική χρονιά.

Ο Σεβασμιώτατος ξεκίνησε την ημέρα του επισκεπτόμενος το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου. Περιμένοντας την άφιξη του Σεβασμιωτάτου, οι μαθητές εξασκήθηκαν στους θερμούς χαιρετισμούς «Καλωσορίσατε Σεβασμιώτατε» και μόλις έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος, τον υποδέχθηκαν με λουλούδια και ζεστά χαμόγελα.

Στην εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού. Οι μαθητές ήταν χαρούμενοι καθώς ευλογήθηκαν με τον αγιασμό και ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο καθώς τους χάρισε καραμέλες πριν αναχωρήσουν.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το  Γυμνάσιο και Λύκειο του Αγίου Δημητρίου, που βρίσκεται στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου τέλεσε και πάλι Αγιασμό. Οι μαθητές υποδέχθηκαν επίσης τον Σεβασμιώτατο με λουλούδια, μαθητικούς λόγους και παραστάσεις παιδικών τραγουδιών και ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Σταμκόπουλος (Προϊστάμενος του Σχολικού Συγκροτήματος Αγίου Δημητρίου), ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Ηλίας Βιλλής ( Πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας) και οι ιερείς της κοινότητας π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος και Γεδεών Βαρύτιμος. Ο Δρ Ιωάννης Αλφιέρι (επιβλέπων διευθυντής) ήταν επίσης παρών.

Η νέα Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Ιφιγένεια Καναρά συνόδευσε επίσης τον Σεβασμιώτατο στην επίσκεψή του στο Γυμνάσιο του Αγίου Δημητρίου, όπου και οι δύο ενθάρρυναν το μαθητικό σώμα και ευχαρίστησαν για τις προσπάθειες του σχολείου να διατηρήσει την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό στις ΗΠΑ.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε στους μαθητές ότι η εκπαιδευτική τους εμπειρία είναι μοναδική, δεδομένου ότι ο Άγιος Δημήτριος είναι το μοναδικό ελληνοαμερικανικό σχολείο που περιλαμβάνει νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, και υποσχέθηκε ότι η Αρχιεπισκοπή είναι «πάντα δίπλα [τους]».

Φωτ: GOARCH/Panagos-Tolios.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων