Αρχιεπισκοπή Αμερικής
28 Αυγούστου, 2021

Ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή από ορθόδοξη κοινότητα της Αμερικής

Διαδώστε:

Η φροντίδα για το περιβάλλον δεν είναι πολιτική υπόθεση, αλλά βαθιά πνευματική, βασισμένη στην αγάπη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ενδιαφέρεται άμεσα για την κλιματική αλλαγή και το αποδεικνύει με πολλαπλές δράσεις, που διοργανώνουν κοινότητες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Η Ορθόδοξη Κοινότητα της Μεταμορφώσεως έχει δημιουργήσει ένα διαδικτυακό ντοκιμαντέρ, που αποκαλύπτει την ρητή απαίτηση της Λειτουργίας και της θεολογίας μας, να φροντίζουμε και να προστατεύουμε τη Δημιουργία του Θεού, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Κοινότητας, μόλις λίγες μέρες πριν την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ. Όπως είπε, λένε μάλιστα, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, «η κλιματική αλλαγή είναι ένα βαθύτατα ηθικό και πνευματικό πρόβλημα».

Η παραγωγή της ταινίας έχει γίνει από την Ορθόδοξη Κοινότητα της Μεταμόρφωσης, ενώ το σενάριο και την σκηνοθεσία υπογράφει ο π. Kaleeg Hainsworth.

Η διάρκεια των γυρισμάτων διήρκησε 2 χρόνια περίπου, με τους κινηματογραφιστές να ταξιδεύουν σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Αλάσκα, για να καταγράψουν γηγενείς ιδιοκτήτες γης, επιστήμονες, επισκόπους, μοναχούς, ιερείς και λαϊκούς, που μιλούσαν σχετικά με τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

Από την 1η Σεπτεμβρίου το ντοκιμαντέρ θα μεταδίδεται δωρεάν εδώ. Ο ιστότοπος της ταινίας διαθέτει μια τεράστια συλλογή επιστημονικών άρθρων και πρακτικών πόρων σχετικά με τη μείωση του αντίκτυπου της κλιματικής αλλαγής, καθώς και κοινοτικά και ατομικά έργα, τα οποία θα ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια του έτους.

 

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας:

 

Διαδώστε: