Αρχιεπισκοπή Αμερικής
30 Μαΐου, 2019

Στον Μητρ. Θεσσαλονίκης ο Αρχιεπ. Αμερικής

Διαδώστε:

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Μαΐου στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ζήτησε τις ευχές και προσευχές του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, καθώς και συμβουλές από την μακρόχρονη ποιμαντική και διοικητική πείρα του κατά την άσκηση της πολυετούς εκκλησιαστικής του διακονίας.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και αγάπη του προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο και του ευχήθηκε να συνεχίσει να διακονεί το ίδιο αποτελεσματικά και καρποφόρα την Εκκλησία και από τη νέα πολυεύθυνη θέση, την οποία του εμπιστεύθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητά του ότι ο κ. Ελπιδοφόρος, με την εργατικότητα και τα πλούσια χαρίσματα με τα οποία αποδεδειγμένα τον έχει προικίσει ο Θεός, θα διακονήσει επάξια τον λαό του Θεού και θα συμβάλει καθοριστικά στην ενότητα της Ομογένειας και στην πολλαπλή ωφέλεια του Γένους.

Διαδώστε: