Αρχιεπισκοπή Αμερικής
19 Οκτωβρίου, 2024

Συνάντηση Αμερικής Ελπιδοφόρου με τη Γιούλια Ναβάλναγια

Διαδώστε:

On Friday, October 19, 2024, His Eminence Archbishop Elpidophoros of America met with the Yulia Navalnaya, the 2024 Athenagoras Human Rights Award honoree, at the Greek Orthodox Archdiocese of America.

Στις 18 Οκτωβρίου 2024, η Γιούλια Ναβάλναγια, η σύζυγος του αείμνηστου Αλεξέι Ναβάλνι και πρόεδρος του Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΙΑΔ), επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

Η επίσκεψη τόνισε την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου στο δικαίωμα όλων των ανθρώπινων προσώπων, ως όντων που δημιουργήθηκαν κατ’ εικόνα Θεού, για ίση και δίκαιη μεταχείριση σύμφωνα με τους νόμους των αντίστοιχων εθνών τους.

Στα μέσα κοινωνικής του δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέφερε:

Σήμερα, καλωσορίζουμε τη Γιούλια Ναβάλναγια, μια θαρραλέα γυναίκα που φέρει τη σκυτάλη του εκλιπόντος συζύγου της Αλεξέι Ναβάλνι. Ο αγώνας του για δικαιοσύνη, αλήθεια και δημοκρατία υπερβαίνει τα σύνορα. Είθε ο Θεός να την ευλογήσει με ανθεκτικότητα και θάρρος καθώς υπερασπίζεται αυτόν τον ευγενή σκοπό“.

Στην κα Ναβάλναγια θα απονεμηθεί το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας 2024 από τους Αρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο φετινό Ετήσιο Σαββατοκύριακο των Αρχόντων.

Πηγές: goarch.org/X

 

Διαδώστε: