Αρχιεπισκοπή Αμερικής
24 Ιουλίου, 2024

Συνάντηση Αμερικής Ελπιδοφόρου με την Υπουργό Παιδείας Κύπρου

Διαδώστε:

Τα θέματα που σχετίζονται με την Ελληνική Παιδεία, την επιμόρφωση των Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών και τα κατασκηνωτικά προγράμματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου με την υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρα Αθηνά Μιχαηλίδου.

Η συνάντηση έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης, 23 Ιουλίου 2024 και λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού προγράμματος που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς την συνομιλήτριά του.

Αναφερόμενος στην σπουδαιότητα του προγράμματος τόνισε ότι αποτελεί πρότυπο και ότι παρέχει την δυνατότητα στους ομογενείς εκπαιδευτικούς να αγγίξουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου και συνάμα να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με την διδασκαλία της ιστορίας της Κύπρου και γενικότερα του Κυπριακού ζητήματος.

Ο κ. Ελπιδοφόρος ενημέρωσε την συνομιλήτρια του για την σπουδαιότητα των πολιτιστικών προγραμμάτων και τον ρόλο της διδασκαλίας του χορού, του τραγουδιού και των παραδόσεων στην διαμόρφωση του χαρακτήρα της νεότερης γενιάς των Ελληνοαμερικανών και κάλεσε την κ. Υπουργό να επισκεφθεί την Αμερική στο πλαίσιο ενός από τα πολλά φεστιβάλ χορού και τραγουδιού που διοργανώνονται στην Δυτική και στην Ανατολική Ακτή και στα οποία συμμετέχουν χιλιάδες παιδιά από όλη την επικράτεια.

 

 

Αναφερόμενος στο Ιονικό Χωριό στο Βαρθλομιό Ηλείας επεσήμανε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου μπορεί στον ίδιο χώρο να φιλοξενηθούν παιδιά από την Κύπρο και πρότεινε όπως στην επικείμενη σεζόν προγραμματίσουν επισκέψεις των εξ Αμερικής Παιδιών στην Κύπρο.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν θεσμοθετηθεί, καθώς επίσης και στις ιατρικές σχολές που έχουν ιδρύσει τα ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα οποία μπορεί να παρακολουθήσουν και Ελληνοαμερικανοί φοιτητές.

 

Πηγή: anamniseis.net/ X

Διαδώστε: