09/02/2021 09/02/2021 Τη δεύτερη διαδικτυακή συνεδρίαση του νεοσύστατου οργάνου των Γερουσιαστών για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία συγκάλεσε χθες ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις ευθύνες αλλά και τη σημασία του οργάνου αυτού, που δημιουργήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. “Ως ex-officio μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, η συμβουλή και η καθοδήγησή...
09 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:31
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2021 - 8:32

Συνεδρίασαν οι Γερουσιαστές για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία

Διαδώστε:
Συνεδρίασαν οι Γερουσιαστές για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία

Τη δεύτερη διαδικτυακή συνεδρίαση του νεοσύστατου οργάνου των Γερουσιαστών για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία συγκάλεσε χθες ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις ευθύνες αλλά και τη σημασία του οργάνου αυτού, που δημιουργήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

“Ως ex-officio μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, η συμβουλή και η καθοδήγησή σας είναι ανεκτίμητες. Είστε η θεσμική μνήμη αυτής της Αρχιεπισκοπής και η εμπειρία, η κρίση και η σοφλία σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία και την πρόοδό μας”
Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκαν τρεις βασικές παρουσιάσεις:

Η κα Elaine Allen και ο κ. Lou Kircos μίλησαν για τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής και το Πρόγραμμα Συντάξεων των Κληρικών.
Ο κ. Μιχαήλ Ψαρός, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Φίλων του Αγίου Νικολάου ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.
Ο κ. Γιώργος Καντώνης, Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού έκανε μια παρουσίαση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και την πρόοδο που σημειώνει η Σχολή.

Σκοπός της Γερουσίας είναι να συμβουλεύει τον Αρχιεπίσκοπο, την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο επί θεμάτων που αφορούν την Ιερά Αρχιεπισκοπή, ειδικά τώρα που αρχίζει η διαδικασία της σύνταξης ενός νέου Καταστατικού Χάρτη, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες ποιμαντικές ανάγκες των πιστών  και θα εγκαινιάσει ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας της Εκκλησίας στην Αμερική για τα επόμενα 100 χρόνια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων