Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
22 Οκτωβρίου, 2022

Αδελαΐδα: Παιδιά μυήθηκαν στην τέχνη των ψηφιδωτών, στην Ενορία Αγίου Παντελεήμονος Glenelg

Διαδώστε:

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, η Ενορία Αγίου Παντελεήμονος Glenelg πραγματοποίησε στη διάρκεια των προσφάτων σχολικών διακοπών, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, μια συναρπαστική εκδήλωση για τα παιδιά – ένα πρακτικό μάθημα για την τέχνη των ψηφιδωτών.

Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι τα 52 παιδιά, που κατέκλυσαν το προαύλιο του ναού, διδάχτηκαν από τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, κ. Σωτήριο Σίμο, ρέκτη δημιουργό ψηφιδωτών εικόνων, και, με τη βοήθεια, επίσης, της συζύγου και της κόρης του κ. Σίμου, έφτιαξαν το καθένα τον δικό του ψηφιδωτό σταυρό. Με τα υλικά, που τους δόθηκαν, επικόλλησαν τις ψηφίδες πάνω στο ξύλο, χρησιμοποιώντας το καθένα το δικό του δημιουργικό σχέδιο, φτιάχνοντας  αριστουργήματα.

Μετά το δημιουργικό πρωινό, τα παιδιά έφαγαν με όρεξη το πλούσιο γεύμα (περιλαμβανόμενο στο κόστος συμμετοχής) που ετοίμασαν οι κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος της Ενορίας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός  συντρόφευσε τα παιδιά και τα συμβούλευσε.

 

Τα παιδιά πέρασαν μια υπέροχη μέρα απολαμβάνοντας την συντροφιά μεταξύ τους και ασχολούμενα με μια από τις ιερές τέχνες της πίστης.

Διαδώστε: